Szeretnék otthon magamnak a lakásba vmi olyan kisebb szobanövényt ami nem nő nagyra, mit ajánlotok?
Ne félj a nagy virágoktól!
A virág akkor nő nagyra, ha jól érzi magát a helyén.
Az én lakásom is kicsi, nagyon sok virág kinőtte már, olyankor (ha tudok) megmentek róla kisebb hajtást, amit ismét elkezdek nevelgetni. A nagyot pedig elajándékozom ismerőseimnek, vagy könyvtárnak, hasonló helyeken szívesen fogadják (persze ingyen).
Kis cserép virágot szoktam vásárolni 3-400.- Ft-ért és örülök neki. Ha megnő, a fenti módon teszek.
Tipikusan kicsi, szép és igénytelen növény a fokföldi ibolya.
Csak arra van szüksége, hogy ablak elé tedd, és hetente öntözd, ne álljon alatta a víz.
Sansaveria.
Több fajtája van, így lehet alacsony és magasabb is. Igénytelen, az árnyékosabb helyeket is elviseli. Szinte csak a rendszeres locsolásra kell figyelni (az szinte mindegy hogy 2 naponta vagy hetente, de rendszeres legyen).
Én a Zamioculcas-ba vagyok belezúgva. Szegénykém nagyon igénytelen, de szerintem szép...
orchidea, kaktuszok én ezeket mondanám ami kisebb, bár az orhideával jóval többet kell foglalkozni mint egy átlagos növénnyel, mondanám még a csokrosindát, szobai futóka esetleg.
remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!