Van itt valaki akinek van vetemenyes kertje otthon?
Valamivel olcsóbban , de sok munkát igényel bármit ültetsz. Ami miatt mi a saját termésünket esszük, tudjuk mikor és mivel permeteztük és betartjuk a várakozási időt.
A fagyasztott borsó lényegesen finomabb a saját kertedből.
a jó benne, hogy nagyon jó elfoglaltság... és tudod, hogy mivel kezeled...( vegyianyagokkal, vagyis inkább nélkülük)! én ajánlom... nekem is lesz tavasszal, spenót, hagymafélék, saláta... amik gyorsan megnőnek... ilyesmik, de krumplival nem szórakozok, mert azt könnyebb megvenni..
hajrá.. csináld!!!!!
Nekem van kertem és szeretem művelni.
Ha munkaórában számolsz, nem jössz ki sokkal olcsóbban, mintha boltban vennék az agyonvegyszerezett szarokat. De a gyerekem nem mindegy, mit eszik, amit lehet, magunk termelünk meg.
Nem jössz ki olcsóbban. Sok a munka, a vetőmag is drága. Ha locsolni kell,akkor jóval többe kerül,mint a bolti.
Annyival jobb,hogy a saját termésedet eszed.
Anyagilag olcsóbb, de a ráfordított idő miatt nem biztos, hogy mindenkinek megéri.
egyetemista vagyok, egyedül gondozok egy veteményeskertet, de nem könnyű... ez lesz a 3. évem, már némileg kitapasztaltam, hogy mik a kert adottságai, mit érdemes vetni, ültetni, így sokkal jobban tudok majd az időmmel is gazdálkodni.
Időtöltésnek megfelel, de semmivel nem olcsóbb. Sőt sokkal több mérget "eszel" mintha megvennéd.
Mert!"Eszed" a mérget:
- mikor megveszed a vetőmagot, hogy milyen drága
- mikor ennek is csak a fele kel ki
- mikor a gyom ellepi, hogy meg se lehet találni
- mikor észreveszed rajta a betegséget - bogarakat
- mikor meglátod a permetszer árát
- mikor az arcodba fújja a szél a vegyszert
- mikor rájössz, hogy későn permeteztél
- mikor hiába locsolod naponta, a melegben nem mennek semmire
- Mikor betakarítod, és a termé fele használhatatlan
Aztán mikor megeszed a sok vegyszerrel együtt,
- de legalább tudod, hogy milyen és mennyi mérget eszel. :(
Mivel egyáltalán nem használok vegyszert, így nem is eszem vegyszert. Egy szó a titok: Növénytársítás. Gyümölcsfáknál pedig biopermetezés (pl. almaecet, tormalevél).
Nem tudom, hogy mi a drága a vetőmagban, de pl. egy zacskó retekmag 59 Ft, ha nagyon rossz arányban (50%) marad meg, akkor is kb. 4eFtnyi zöldséget termelsz belőle. Persze, ha vezetékes vizet kell hozzá használnod, akkor marha drága lesz.
Attól függ milyen növény mekkora a fogyasztásod.
Ha bioboltban vennéd tuti olcsóbb.
Ha nem vennél semmilyen zöldséget enni, mert nincs rá pénz akkor drágább.
Mi csak a vöröshagymát vesszük, a többit magunknak termesztjük, amit lehet el is teszünk (zöldbab, bab, borsó, lecsó, befőtt, lekvár, paradicsomlé....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!