Lehet e otthon kávézaccból virágföldet csinálni?
Amit az Első válaszoló írt, azt én már kipróbáltam... Azt hittem jó lesz, hogy a tetején lévő zaccon ahogy átfolyik az öntözővíz, abból majd biztos mennek a növényhez jótékony molekulák...
Nos nem tudom a hatását, mindenesetre a zacc a tetején bepenészedik!
Esetleg kevésbé vízigényes növények földjére jó lehet. Vagy pedig úgy, hogy kissé bele legyen keverve a föld közé, Tehát a cserép tetején lévő földet meglazítani előbb, aztán elkeverni benne a zaccot... Talán úgy nem penészedik.
Amúgy meg szakszerűen úgy lehetne virágföldet csinálni, hogy komposztálod, más növénymaradványok közé teszed a zaccot, és úgy...
Trágyagiliszták segítségével (horgászboltban párszáz forintért adnak két marékkal.
Imádják a kávézaccot és az ürülékük színtiszta biohumusz.
Hasonlót árulnak zsákos kiszerelésben horrorisztikus áron amit a gyűrűsférgek marhatrágyából "állítottak elő".
A komposztáló jó ötlet ennek feltupírozott változata és akár egy erkélyen,műanyag vödörben is működik amibe akár ételmaradékok is kerülhetnek - a kukacok legnagyobb örömére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!