Házilag milyen biopermetszereket lehet késziteni?
Mamámtól tanultam: Szedsz csalánt (rendeset, ami csíp) aztán beáztatod 2 liter vízbe. Először érdemes megmosni hideg vízzel, aztán berakni meleg vízbe, de hidegbe is lehet.
Ezt áztatni kell kb. 4 napig minimum, már nem emlékszem mi meddig csináltuk, de egy idő után elszínezi a vizet, mint a tea olyan lesz.
Időnként bele kell nyomni a vízbe és az sem árt, ha jól beletolod a vízbe és megtördeled.
Aztán le kell szűrni és fújós flakonba tölteni, majd lehet azzal permetezni növényeket. Én kaktuszokra és egyéb növényekre használtam, de amikor nagyon süt a rá a nap, akkor nem szabad mert megégeti. És ha ezzel permetezed oda kell figyelni, mert ez őket is csípi és égeti, szóval sokat nem szabad és öntözésről ne feledkezz meg.
Hallottam még olyat is, hogy cigaretta csikket áztatnak be az nem tudom mi ellen jó... mamám csinálta és itt ilyen asszonyok, de neten is olvastam már.
Mi levéltetvek ellen szoktunk dohányt áztatni. Mivel nem dohányzunk, így egy szálat szoktunk kérni, vagy veszünk dohányt.1 szálnyit beáztatunk egy-két napra egy fél befőttesüveg vízbe. Amikor permetezünk vele (fújós üveg) még tovább hígítjuk.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!