Melyik az a petrezselyem mag amelyik ki is kel?
Figyelt kérdés
elhatároztam,hogy az egész kertet petrezselyemmel ültetném ba, még az ősszel, hogy tavasszal már eladható legyen,mivel igen jó ára van a piacon.. a kérdés csupán, hogy melyiket vegyem??rengeteget próbáltam már, de nem kelt ki! mi a hiba? sokat olvastam már a neten is e témában, minden tanácsot kipróbáltam de siker alig-alig volt belőle? aki tapasztalt ebben,kérem segítsen! munkahelyem nincs a kertemből élek!!!2011. aug. 22. 09:26
2/4 anonim válasza:
Egy a lényeg a kis zacskósból semelyik fajtát NE vegyél.
Nekünk a föld se jó...úgy hogy áttértünk a zellerre.
Tavasszal vettem 30 tövet(8ft/db). A múlt héten téptem meg,és 2! diszpis vödör levelet osztogattam szét a szomszédok,rokonok között.
Amikor kipalántázzuk,három ujjal összecsippentjük alól középen a gyökerét,és egy mozdulattal lecsavarjuk->így szép gumót(is)növeszt.
-Próbálj meg fokhagymát venni idősebb embertől a piacon(ne multiban kínait),és ősszel(okt.-nov.),duggasd el,abból is jó pénz van.
3/4 anonim válasza:
Nem tudom... én pár éve vettem teszkó vagy valamelyik hasonló boltban egy kis zacskóval, valami 30-40Ft-ért. Kikelt rendesen, aztán föl is magzott. Elszórta a magját, az is kikelt. Most már annyi van belőle, hogy úgy kell irtani, vagy kaszálni mint a gazt, hogy ne lepje már el az egész kertet.
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket, de én a petrezselyemmel próbálkoznék, akkora kertem van, azt ha fokhagymával beültetem, annyit nem adok el, csak a nagybanin...arra gondoltam esetleg valami garantált, hiperszuper magot talán ebből is forgalmaznak,esetleg őstermelők ha erre járnak, ők sem tudnak ilyenről?
2011. aug. 23. 05:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!