Mit tegyek az orchideámmal?
Figyelt kérdés
Kaptam egy (pillangó)Orchideát nőnapra, kis bimbók voltak rajta, ki is nyíltak, gyönyörű volt...csak sajnos elkövettem azt a hibát, h kicsit elszámoltam magam és túl nagy koncentrációjú tápoldatos vizet raktam rá és egyik napról a másikra lerepültek a virágai és mára már a szára is eléggé elsárgult. A levelei még zöldek és a szára alja is még egy 3-4cm-ig. Szerintetek megmenthető e még szegény és ha igen mit csináljak vele??? Köszönöm a segítséget előre is!2011. jún. 4. 17:30
1/1 anonim válasza:
Én megpróbálnám, hogy levágom a sárga rész alatt, és öntözném tovább. Persze úgy, hogy ne álljon alatta a víz. Viszont az orchidea a párát szereti, ezért én a kaspóba, a cserép alá tettem egy tárgyat, amitől magasabban van a cserép, és csak addig locsolom, amíg nem lóg bele az alja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!