Kezdőoldal » Otthon » Kert » Amikor ki be mászkáltok a...

Amikor ki be mászkáltok a lakás és a kert között mindig lehúzzátok a cipőt/papucsot?

Figyelt kérdés
Amióta jó idő van, sok időt töltünk a kertben, de közben persze gyakran be kell jönni a lakásba is, és elég macerás minden alkalommal levenni meg visszavenni a lábbeliket...
2011. máj. 28. 13:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"szerintem alapvető, hogy van kerti papucs és benti papucs."

Náluk csak egy papucs van, de anyám mindig veszekszik, hogy már ideje lenne kerti papucsot is rendszeresíteni, mert régen az ő gyerekkorában is úgy volt szokás. :-)

Egyébként meg mi ezzel a papuccsal a háznak csak a folyosó és konyha részében (+kert) járkálunk (a kutya is eddig jöhet be cipő nélkül), bentebb a szőnyeges szobákba már kizárólag papucs nélkül megyünk, viszonylag tiszta lábbal.

Igazából az rossz, hogy a wc a fürdőszobában van, és az már szőnyegesnek számít nálunk, ezért van balhé ha egyik másikunk bemegy koszos lábbal. :-) (Kéne egy kinti budi...)

Ha meg annyira kerti munkát végzünk, hogy tiszta sarak leszünk, akkor arra öreg otthoni cipőt használunk. És ilyenkor agyrém bemenni a fürdőszobába... :)

2011. máj. 28. 21:46
 12/23 anonim ***** válasza:
nálunk sajnos nem szokás. Ideköltöztem a férjemhez, és anyósomhoz, és ők soha nem cserélték, mi otthon pedig igen, és szerintem nagyon zavaró, főleg, hogy én takarítok, nem anyósom, na mindegy... Ha elkészül a házunk, nekem is jön az átnevelés. :)
2011. máj. 28. 22:50
 13/23 anonim ***** válasza:
Igen levesszük mindig!
2011. máj. 28. 23:31
 14/23 anonim ***** válasza:
Mi a gyepre és a teraszra, ha száraz az idő mezítláb megyünk, esetleg papucsban. A lakásban is csak télen használunk papucsot (padlófűtés)... természetesen van a "kerti" cipő, amit akkor használunk, ha be kell menni a veteményesbe, esetleg füvet kell nyírni. Azt a kinti tárolóban tartjuk, és soha nem megyünk be vele a házba, d emég a teraszra sem... :)
2011. máj. 29. 14:01
 15/23 anonim ***** válasza:
Hát úgy tűnik a többséggel ellentétben, de mi nem vesszük le a cipőt minden alkalommal. Nyilván, ha sáros, akkor igen, de egyébként meg azt az elvet vallom, hogy a lakás van értünk és nem mi a lakásért. Nem érzem magam koszosnak ettől, persze valóban többet kell takarítani. És van kutyánk is,(másnak meg macskája) akinek nincs kerti-benti cipője, viszont ő is családtag.Én ezt a cipő levételt egy kicsit álszenteskedésnek tartom.
2011. máj. 30. 07:02
 16/23 anonim ***** válasza:

Álszenteskedés?!

Majd megtudnád, ha napi min. 50-szer mennél ki a kertbe (kertészkedek, eladásra) meg a tyúkudvarba (mert azok is vannak).

A teraszon, ahol papucsot cserélek vastagon áll a homok egy nap leforgása alatt.

Akinek le van betonozva a kert fele, a másik fele meg begyepesítve, annak talán ez álszenteskedésnek tűnhet.

Ezeket akik ezt álszenteskedésnek ítélik, azok korlátolt városi népek.

2011. máj. 30. 11:07
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerinted mi álszenteskedünk, szerintem Te igénytelen vagy.
2011. máj. 30. 11:12
 18/23 anonim ***** válasza:

Ne itélkezz addig, amíg nem ismersz...

Itt kérdésekre kell válaszolni!

2011. máj. 31. 07:20
 19/23 anonim ***** válasza:

Dehát, te ítélkeztél először (álszenteskedés)..

Szerintem nincs azzal baj, ha valaki szeret tiszta lábbal és cipővel belépni a szintén tiszta otthonába.

Mint írtam, mi is ki be járkálunk (főleg mezítláb, esetleg papucsban, ilyen jó időben) a teraszra, illetve a gyepre... Mert a fű friss és tiszta, ugyan úgy, mint a terasz.

Tehát szerintem ugyan arra gondoltam, mint te... Mikor saras a cipő, mert veteményesben kell munkálkodni, akkor természetesen azzal nem megyünk a házba. Persze akkor sem kapok agybajt, ha két kisgyermekem saras lábbal betrappol a házba... Tehát, nincs nálunk sem ez a kemény szigor.. :) Ezt nem nevezném álszenteskedésnek...

2011. máj. 31. 20:59
 20/23 anonim ***** válasza:
Időjárásfüggő. Sáros, latyakos időben mindenképp cipőt váltunk. Száraz időben simán kimegyünk papucsban, mezítláb, vagy bejövünk cipőben.
2011. máj. 31. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!