Van-e valakinek tuti ötlete a fosszínű, gusztustalan meztelen csigák távoltartására? (olasz csiga? )
Hirtelen nagyon megszaporodtak.
Az előbb kivittem a szemetet, és véletlenül ráléptem egyre. Majdnem kitörtem a nyakam. Mindenütt ott vannak. Undorító!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bio módszer:
Nyáron nagy gond a kiskertekben a meztelen csiga, amely nem csak undorító látvány, de mindent megrág, ami az útjába kerül. Ha kertünket megtámadták ezekkel a kis ronda csúszómászók, ültessünk el a kert köré védősávként néhány paszternákot, mert ezeket a csigák messzire elkerülik. A másik hatásos módszer a begónialé, mert erre érzékenyek a csigák és szintén messzire kerülik.
Szedjünk le egy maréknyi begónia levelet, és áztassuk be 1 napig 10 liter vízbe. Ezután permetezzük be növényeinket ezzel a lével, nagyon hatásos védekező szer lesz. A palánták mellé ültessünk le sárga mustárt, zsázsát, vagy fokhagymát, ez főleg a saláták közé érdemes sűrűn ültetni. A sörcsapda is igen hatásos a meztelen csigák összefogására.
Méreg:
"Van-e valakinek tuti ötlete a fosszínű, gusztustalan meztelen csigák távoltartására? (olasz csiga? )
Hirtelen nagyon megszaporodtak.
Az előbb kivittem a szemetet, és véletlenül ráléptem egyre. Majdnem kitörtem a nyakam. Mindenütt ott vannak. Undorító!!!!!!"
Ez nagyon cuki volt!
Dobjál rá sót, ha nem jön be, akkor indiai futókacsát kell beszerezni. Az majd felzabálják a kis nyavalyásokat!
ma 20:01
PfFf :D:D:D
A Kacsából hogy jön ki libaxar? :D:D:D
Mi télen cserépkályhával---fával fűtünk. El szoktam tenni néhány diszperzites vödör fahamut.
Ilyenkor használom,körbeszórok mindent...a növekvő napraforgót,a sóskát,a liliomot.Se a házas,se a meztelen csiga nem szereti.A hátrány,hogy minden eső,vagy nagyobb hajnali harmat után ismét szórni kell.
SÓT neeeeeeeeee!!!!!
A talajt is tönkre teszi, másrészt bazi lassan marja szét a csigát, ennél humánusabb a sörcsapda, vagy, ha
1) Összeszeded őket és leforrázod- ez viszonylag humánus. A tetemeket vizestül egy edénybe szórva kirakod a kertbe, bazi büdös, de egy csigád sem lesz.
2) Fahamu. Utálják, amit körbe szórsz hamuval, oda nem megy csiga.
Sörcsapdát és fahamut használok, és ép a kertemben az összes növény.
Én forrasztó pákával és Rottenberger típusú hamvasztóval irtottam a rohadt ocsmány dögöket, gusztustalan volt ahogy a társaik briketté égetett maradványain is ott mászkáltak, undorító :@@@@@@@
De az viszont mókás volt ahogy sültek a lángsugárban :D felfújódtak aztán kipukkadtak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!