Kezdőoldal » Otthon » Kert » A "Bözsivirág" népi elnevetésű...

A "Bözsivirág" népi elnevetésű virágnak mi a rendes neve?

Figyelt kérdés
nénikémtől kaptam bözsivirágot, elültettem a napon, és elkókadt, kénytelen voltam árnyékba ültetni, ott szépen magához tért. előszőr kételkedtem abban, hogy ez virág, mert inkább valami petrezselyemhez hasonlított, de nem volt olyan gyökere. most már valami virágkezdeményt is látok rajta, úgyhogy alig várom, hogy kinyíljon. rákerestem neten a bözsivirág szóra, létezik ilyen szó, de érdemlegeset nem találtam. remélem tudtok segíteni, köszönöm szépen!
2011. máj. 19. 12:25
 1/9 A kérdező kommentje:
Senki nem tud semmit ? :( Az Erzsivirág se mond senkinek semmit? :(
2011. máj. 19. 14:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Könnyebb lenne, ha egy kicsit körülírnád, hogy milyen...
2011. máj. 19. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Valószinüleg valami helyi megnevezés, ezért nem valószinü, hogy valaki igy tudja. Kicsit irj róla bövebben, mekkora, milyen a virága, a levele, stb - akkor könnyebb lesz kitalálni, hoyg mi is ez. (Esetleg készits egy képet róla, ha máshogy nem megy)
2011. máj. 19. 20:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Nah, ezt találtam: [link]

Nem leszúrás képpen, de te is megtaláltad volna, ha kicsit jobban keresed...

2011. máj. 20. 19:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocs ma 19:19-es, de miböl gondolod, hogy ezt nevezik igy?
2011. máj. 20. 20:35
 6/9 anonim ***** válasza:

google keresés: bözsivirág

ADATTÁR nevű pdf dokisban van a latin név. Aztán már csak erre kellett rákeresni a google-ben és kidobott pár oldalt, amiből kiválasztottam egyet.

2011. máj. 20. 20:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Köszi.
2011. máj. 20. 20:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Jajj!! Nagyon szépen köszönöm!! Igen, ügyetlenül kerestem, most már látom! Köszi!
2011. máj. 21. 19:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Nincs mit :)
2011. máj. 21. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!