Mivel óvhatnánk növényeinket a fagytól?
Ha nagy területről van szó, akkor a fátyol fólia lenne a legkönnyebb megoldás, de drága.
De a fűnyesedékkel való körbetakarás is használhat, ha van a háznál.
Van nyesedék is, és újságpapír is, megpróbálom őket. A nagyobbaknál gondoltam esetleg dobozra, hogy az is megoldás lehetne. Mivel 2 métereset mond, az már a fákat is érintené. Nekünk az idős szomszéd néni azt mondta, mikor a férje élt éjszaka a fákat vízzel locsolta, hogy ráfagyjon a víz és az is védi. Meredeken hangzik nekem, de már hallottam róla én is, nem akarok hülyeséget mondani, de talán Franciaországban előszeretettel használják. Itt Magyarországon is, találtam egy oldalt. Vajon a lágyszárúakra is használna? Vagy inkább ne kísérletezzek?
A fátyolfólia a legegyszerűbb, még kisebb területre is.
Én nem sajnálnám azt a párezer forintot rá.
Csak a fóliát rá kell teríteni a növényekre és a szélét megdobni földdel.
Egyszerű, gyors, és használható pár évig.
De hol volt 3 fok? Mert az a nem mindegy:)
Én itt Szegeden az elmúlt 2 éjszaka 4-5 fokokat mértem (bent a kertvárosban), mint legkisebb hőmérsékletet, de attól kint a pusztában vagy a Mecsekben pl. vagy az Északi-középhegységben simán lehet fagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!