Milyen szivattyú kellene nekem öntözésre, és bármilyen célra mivel vízet tudnék engedni a fúrt kútamból?
Búvárszivattyú szerintem, de a 35 méter az elég brutális.
Minimum olyan kell ami 50 méter mélységből is dolgozik.
Üdv!
Gondolom a lábszelep benne van a kútban, úgyhogy a legegyszerűbben valami hasonlót javasolnék: [link]
Én nő vagyok, így nehézkes a pontos leírás, de azt hiszem csőszivattyúnak hívják. Nálunk is fúrt kút van, 32 méter mély, ebbe van leengedve 20 méterre egy kb 1 méter magas, 10-15 cm átmérőjű szivattyú. Erről megy az öntözőrendszer és a kerti csap is.
Most előjött a férjem is, azt mondja, mélykút szivattyúnak hívják.
Nem javaslom a mélykút (membrános szivattyút) ilyen mélységnél, mivel nehézkes a leeresztése, és (a leirásodból kivéve) egyébként is lent van már egy lábszelep, és egy cső a szivattyúnak. Jobb, és olcsóbb megoldás venni egy hasonló szivattyút mint linkeltem, és rákötni a csőre, mint venni egy nagy teljesítményű mélykút szivattyút, kivenni a csövet, hogy beférjen, és leengedni a mélybe(persze ezek mellett még venni kell 30m tömlőt a mélykút szivattyúnak, hogy le is legyen engedve.
Jobb, és olcsóbb, ha vesztek egy hasonló szivattyút, mint linkeltem. A 250-300W-os 10.000ft-os mélykút szivattyúk nem fogják bírni a 30 méter mélységet.
második voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!