Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit gondoltok, mi az a zöldség...

Mit gondoltok, mi az a zöldség, amit manapság még érdemesebb ültetni, mint megvenni a piacon?

Figyelt kérdés

Én pl retket a piacon 90 Ft.ért vettem. (Egy jó nagy csomót) Így ezt számomra tökéletesen nem éri meg vetni. Nem túl nagy a veteményesünk, ezért kétszer meg kell gondolnom, hogy mit vessek.

üdv.

2011. máj. 3. 17:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

A fohagymát nem említettétek?

Vegyél a piacon 8-10 fejet(ne multinál kínai szemetet)széttördelve gerezdenként belenyomkodod a földbe úgy 10~12 cm-re. Ennyi ellát egy családot,zöldhagymának is nagyon jó.

2011. máj. 3. 22:02
 12/17 anonim ***** válasza:

Málnabokor!

...és, ha már fokhagyma, akkor eperpalánta, mehet a fokhagyma közé, esetleg egy-két tő pari bele a fokhagymásba. Ebbe a csapatba nem mennek majd a kártevők sem.

2011. máj. 3. 22:08
 13/17 anonim ***** válasza:
..és még a fehérrépa is behozza a lemaradást- ez is drága, ha meg kell venni. CSAK emelt ágyásba tenném, hogy ne ágazzon el a gyökere, előtte egy napig vízbe áztatnám, hogy előbb keljen. közé vöröshagymát duggatnék, még nincs késő, főleg, ha a nyár folyamán kieszitek újhagymának:) Addig is elúzi a répalegyeket.
2011. máj. 3. 22:11
 14/17 A kérdező kommentje:
Megnéztem az oldalt, és tényleg nagyon szuper... :) Olyan ritkán találok ilyen jó oldalakra, pedig sokszor bújom a netet, hátha találok valami hasonlót, ami tele van veteményessel kapcsolatos tippekkel, tanácsokkal..
2011. máj. 3. 22:13
 15/17 A kérdező kommentje:
Én még nem próbálkoztam soha emelt ágyásba vetni, ültetni. Ti mekkorát építettetek, illetve miket vetettetek, ültettetek bele? :)
2011. máj. 3. 22:19
 16/17 anonim ***** válasza:
,,
2011. máj. 4. 15:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Tökféléket, paprikát, padlizsánt, mert ezek mindegyike imádja, ha meleg van a "lába" körül.

Répaféléket, mert azok meg elágaznak, ha rögöt ér az aljuk, tehát morzsás, mélységében is finom megmunkálású talajtól boldogok.

Egyszóval szinte mindent lehet ide, aminek mély, vagy melegkedvelő a gyökere.

általában 30 centis emelés (bakhát) elég. Mulcsozni kell 20 centi vastagon, mert a bakhát hamar kiszárad, meg mert sok növény (ubi, paprika, padlizsán) szereti a párát, anélkül nem terem rendesen.

Még egy: én a krumplités a paradicsomot viszont mélyre ültetem, az emelések közti gödörbe (de krumplit sosem szabad paprika, pari, padlizsán közé!), mert így többször tudom feltöltögetni, amit hihetetlen termésmennyiséggel ünnepel meg:)

2011. máj. 5. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!