Mit gondoltok, mi az a zöldség, amit manapság még érdemesebb ültetni, mint megvenni a piacon?
Én pl retket a piacon 90 Ft.ért vettem. (Egy jó nagy csomót) Így ezt számomra tökéletesen nem éri meg vetni. Nem túl nagy a veteményesünk, ezért kétszer meg kell gondolnom, hogy mit vessek.
üdv.
A fohagymát nem említettétek?
Vegyél a piacon 8-10 fejet(ne multinál kínai szemetet)széttördelve gerezdenként belenyomkodod a földbe úgy 10~12 cm-re. Ennyi ellát egy családot,zöldhagymának is nagyon jó.
Málnabokor!
...és, ha már fokhagyma, akkor eperpalánta, mehet a fokhagyma közé, esetleg egy-két tő pari bele a fokhagymásba. Ebbe a csapatba nem mennek majd a kártevők sem.
Tökféléket, paprikát, padlizsánt, mert ezek mindegyike imádja, ha meleg van a "lába" körül.
Répaféléket, mert azok meg elágaznak, ha rögöt ér az aljuk, tehát morzsás, mélységében is finom megmunkálású talajtól boldogok.
Egyszóval szinte mindent lehet ide, aminek mély, vagy melegkedvelő a gyökere.
általában 30 centis emelés (bakhát) elég. Mulcsozni kell 20 centi vastagon, mert a bakhát hamar kiszárad, meg mert sok növény (ubi, paprika, padlizsán) szereti a párát, anélkül nem terem rendesen.
Még egy: én a krumplités a paradicsomot viszont mélyre ültetem, az emelések közti gödörbe (de krumplit sosem szabad paprika, pari, padlizsán közé!), mert így többször tudom feltöltögetni, amit hihetetlen termésmennyiséggel ünnepel meg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!