Hogy lenne érdemesebb átültetni a kövirózsáimat?
6 kis cserépben kaptam 6 kövirózsát, kinézetre nem ugyanolyanok, csak hasonlóak.
hogy lenne érdemes átültetni őket? 6 nagyobb cserépbe, vagy 1 nagyon nagy cserépbe (kb fél méter átmérőjű)?
bent tartanám a szobámba, hőmérséklet átlagos, nem túl napfényes, általában inkább sötétebb van a szobámban, de ha kell a kövirózsának, akkor világos lesz. mi a jobb neki?
egyéb tanácsokat szívesen megfogadnák ezzel kapcsolatban, nem tudom hogyan kell gondozni.
köszönöm!!!
oké, köszönöm :)
a kevés mit jelent? havi 1x?
"Télen ne vidd be a szobába,nagyon jó elvannak kint is.Nemfognak megfagyni."
Feltéve, hogy tényleg kövirózsát kapott és nem arra hasonlító más pozsgás növényt.
Mert bár a köznyelv pl. még az Echeveriakat is hajlamos kövirózsának hívni, sok közük nincs hozzá, és a téli hideget sem bírják a szabad ég alatt.
Egy kép jól jönne a növényekről, hogy tényleg kövirózsát kaptál-e?
Feladtad a leckét azt kell mondjam:)
A lényeg az, hogy ezeket nem ültetném ki télre.
A többsége eléggé megnyúlt ahhoz, hogy ha még tényleg kövirózsa is, ne bírja ki a telet. (sajnos a képek elég homályosak, így nem tudom biztosra mondani, hogy melyik, milyen fajhoz tartozik)
Idén télen egyelőre tartsd bent hűvös (10-15C°-os, száraz) helyen, havonta max. 1-2 adj egy pici vizet nekik, de csak annyit, hogy éppen csak át nedvesedjen kicsit a talaj, de ne induljanak fejlődésnek.
Aztán tavasszal majd ültesd ki valami napos helyre s hetente max. 1x locsold. (de az sem baj ha elfeledkezel róluk)
Következő őszre gatyába rázódnak, s könnyebb lesz majd azonosítani is őket (főleg, ha lesznek élesebb képek is:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!