Kezdőoldal » Otthon » Kert » Laknak nálatok fecskék? És ha...

Laknak nálatok fecskék? És ha igen, hogyan segítitek az életüket?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 23. 23:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Már nem lakom falun,de nálam kétféle fecske is lakott,a füstifecske,az eresz alá épített fészkeikben,és a molnárfecske az istállóban.Értük nem tettem semmit,de ellenük sem-szerintem inkább ez szokott lenni a baj-Pld.észrevettem,hogy azokon a helyeken,ahol (a szomszédban)a fecskefészek alá egy lemezt tesznek,hogy az ürülék ne kerüljön a falra vagy a földre,a következő évben azt a fészket nem foglalja el fecskepár,inkább épít újat.Az istállóajtót nappal nyitva szoktam hagyni,könyebb volt úgy berepülnie a fecskéknek,mint a kicsi osztott ablakon,vagy a gerendák melleti szellőzőlyukakon.
2011. ápr. 24. 08:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk most is laknak fecskék igazság szerint nem avatkozok bele az életükbe csak annyit csináltam hogy a ház fel újításnál a fészkük alá szegeltem egy fa padlót hogy ne essen szét a fészek és ne essenek ki belőle a fiókák mert régen rengeteg tetemet szedtem össze a verandáról:,( meg időnként egy tál vizet is oda teszek hogy nyáron ne a medencémbe fulladjanak bele.
2011. ápr. 24. 11:41
 3/6 A kérdező kommentje:

Huhh érdekes, pont rátapintottatok a lényegre, pedig erről nem is kérdeztem.

Nekem is az a bajom, hogy féltem őket, ha leesik a fészek vagy kipotyognak a kikelt fiókák. Történt már mindkettő...

Valami átlátszó lemezt akarok én is a fészkek alá alkotni. Nem az ürülék miatt, az nem zavar. Hanem hogy megfogja a fiókát, és lentről lássam, ha kiestek...

Csak félek, hogy ezzel az új objektummal elriasztanám őket. És ahogy az első válaszoló írja, nem ok nélkül félek.

Akkor olyat nem csinálok. De mit tehetnék, hogy ne haljanak meg, ha kiesnek???

2011. ápr. 24. 23:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Talán az átlátszó nem fogja zavarni őket. Különben abban az évben,mikor odakerült a deszka,nem hagyták ott a fészket,csak következő évben nem foglaták el azt. De,ha szezon végén leszeded,szerintem akkor jó lesz.
2011. ápr. 25. 00:01
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkoztam. Lehetséges, hogy nem is az alattuk lévő lemez zavarja őket, hanem hogy ott gyűlik az ürülékük. A fecskék amolyan tiszta állatok, és ha közvetlen alattuk gyűlik a trágya, talán az lehet a baj???

Az viszont már kezdetektől zavarhatja őket. Ja és hiába akarok átlátszó lemezt, előbb-utóbb nem lesz átlátszó.

Ha meg gyakran felmászkálok hozzájuk takarítani, az megint zavarhatja őket.

Ejj, nincs jó ötletem, ami mindenre megoldás lenne. :-(

2011. ápr. 25. 10:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Esetleg lemez helyett lehetne valami ritka szövésű hálót, amin az ürülék nem gyűlik fel, de a fiókát már megfogja.
2011. máj. 3. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!