Ültettem ananászt (gyümölcsből). Mi a titka? Az enyém elrohad.
Figyelt kérdés
2009. márc. 3. 09:29
1/10 anonim válasza:
Biztos jól csináltad? Az üstököt kell elültetni kb 1-2 cm gyümölcshús maradjon az alján. Nekem az egyik nagyon szépen fejlődik, a másik nekem is elrohadt, az volt a baja, hogy az üstökben több levél is penészes volt, tehát nem volt egészséges. Zacskót kell rá húzni, és nagyon meleg helyre tenni. Utána meg sok locsolás kell neki.
2/10 anonim válasza:
A tetejét kell locsolni és nem a szárát. Néha kipusztulnak ezek a cuccok. Én mangót ültettem. Már megnőtt 30 centrisre mikor elhullajtotta az összes levelét.
3/10 A kérdező kommentje:
Jól csináltam, ahogy te is írtad. Lehet, hogy az enyém sem volt egészséges.Köszönöm a választ, újra próbálom!
2009. márc. 3. 11:11
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm második válaszoló: hogy érted, hogy a tetejét? A Leveleit?
2009. márc. 3. 11:11
5/10 anonim válasza:
Én előbb vízben kigyökezetettem a tetejét (kb fél év), aztán földbe raktam. Általában elrohadnak, nekem eddig csak 2 élt túl. Ez türelemjáték..
6/10 anonim válasza:
A vizet felülről kell ráönteni a levéltölcsérekbe. Onnan szívja fel. De ezt csak utána, miután kigyökerezett. Addig le kell takarani, én egy műanyag zacskót húztam rá.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én gyökereztető hormont is használtam, hogy biztosra menjek:(
2009. márc. 3. 20:10
8/10 anonim válasza:
Nekem eddig mindig sikerült az ültetés. Tényleg csak kicsi gyümölcshúst hagytam, kb.0,5 cm-t. Napos ablakba, átlátszó befőttesüvegbe tettem, vizet engedtem rá, hogy kissé ellepje és a kb. 22 C-fokos ablakban kigyökerezett. MAjd a földbe ültettem, É-i ablakba áttettem és csak ritkán és kevés vízzel öntözöm. Nagyon szép! Máskor a leveleit ha jártunkban érintgettük azt nem szerette, de az ablakban nyugis helye lett.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor vízben kezdem:)
2009. márc. 7. 13:18
10/10 anonim válasza:
nekem kettőből kettő sikerült:) majd télen folytatom:) az egyik egy éves lesz karácsonykor és már 30-40cmes levelei vannak. a másik 4 hónapos és 20mc-es levelei vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!