Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vegyes gyümölcsből összeállíto...

Vegyes gyümölcsből összeállított cefrét kell kavargatni?

Figyelt kérdés
Egy hordóba sokféle gyümölcsöt tettünk. Kell kavargatni, illetve kell szellőztetni? Mi a jó a cefrének?
2011. szept. 11. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Én kavargattam,volt hogy naponta többször. Azután visszatettem a tetejét,de a csatot nem húztam rá. Ez 110 l-s műa.hordó.

Nem vagyok szakember,csak annyit tudok,ha nincs fokolód,akkor van "kész" a cefre,ha majd a lé feljön,a gyümölcsök lesüllyednek-lehet vinni főzetni.

Az én barackom pénteken lett főzetve...13,5 l isteni 48%-os páleszem lett!

2011. szept. 12. 00:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :D Egészségedre váljék a pálesz! :)
2011. szept. 12. 22:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem mindegyiket kell kavargatni, hogy egyszerre, homogénen érjen az egész.

Főleg ha apránként lett gyűjtve a gyümölcs.

2011. szept. 13. 15:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Jaja, apránként. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból. Köszi Neked is.
2011. szept. 13. 17:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha levegőt kap a cefre, akkor ecetesedik, a teteje penészedik. Csak oxigéntől elzárva lesz jó minőségű a pálinka. A kevergetéstől pedig elillan az alkohol, ezért kell a kész (már nem forrásban lévő) cefrét légmentesen tárolni.

A forrást úgy lehet gyorsítani, ha megnöveljük a felületet, vagyis aprítjuk, de utána már nem kell hozzányúlni.

Én eddig 900 liter cefrénél tartok idén, de még lesz 200 (sajnos, a jégeső miatt).

Na, itt le is írják:

[link]

2011. szept. 13. 22:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Bocsi,hogy csak most írok,de köszönöm a válaszodat és természetesen ment a zöld kezecske :)
2011. dec. 6. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!