Vegyes gyümölcsből összeállított cefrét kell kavargatni?





Én kavargattam,volt hogy naponta többször. Azután visszatettem a tetejét,de a csatot nem húztam rá. Ez 110 l-s műa.hordó.
Nem vagyok szakember,csak annyit tudok,ha nincs fokolód,akkor van "kész" a cefre,ha majd a lé feljön,a gyümölcsök lesüllyednek-lehet vinni főzetni.
Az én barackom pénteken lett főzetve...13,5 l isteni 48%-os páleszem lett!





Szerintem mindegyiket kell kavargatni, hogy egyszerre, homogénen érjen az egész.
Főleg ha apránként lett gyűjtve a gyümölcs.





Ha levegőt kap a cefre, akkor ecetesedik, a teteje penészedik. Csak oxigéntől elzárva lesz jó minőségű a pálinka. A kevergetéstől pedig elillan az alkohol, ezért kell a kész (már nem forrásban lévő) cefrét légmentesen tárolni.
A forrást úgy lehet gyorsítani, ha megnöveljük a felületet, vagyis aprítjuk, de utána már nem kell hozzányúlni.
Én eddig 900 liter cefrénél tartok idén, de még lesz 200 (sajnos, a jégeső miatt).
Na, itt le is írják:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!