Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezeket ki lehet már tenni:...

Ezeket ki lehet már tenni: leander, kála, clívia, muskátli?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 1. 06:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, április 15 a bűvös dátum. Legalább is a kertész, akitől vásárolok, mindig azt mondja, hogy ez előtt ne rakjam ki a virágaimat.
2011. ápr. 1. 07:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez nem egészen igaz, a kertész persze hogy igy csinálja mert rengeteg növényt tart.

De magánembereknek felesleges dátum szerint csinálni. A leandereim már egy hónapja kinn vannak, a muskátlikat meg a cliviát nemrég tettem ki, a kálával még várok.

A legegyszerübb, ha figyeled az idöjárásjelentést, és ha -5 fokot mondanak éjszakára, akkor letakarod fóliával vagy egy takaróval, ugyanis ezek csak ennél hidegebben fagynak meg.

Már 20 éve tartok igy növényeket, és még egy sem fagyott el.

2011. ápr. 1. 07:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Én várok a leanderemmel jövő hétig. Múlt héten volt a tévében egy riport kertésszel. Ő azt mondta, hiába van nappal meleg, és már elmúltak a fagyok, a hideg mégis visszaveti a virágzásban. Tehát amennyivel hamarabb rakom ki, annyival később fog virágozni. De nyilván attól is függ, hová teszed, teszem, mennyire hideg a terület.
2011. ápr. 1. 08:35
 4/7 anonim ***** válasza:
a mamám pont tegnap tette ki a leandereket. :-) Muskátlik kb 4-5 napja kint vannak neki :D
2011. ápr. 1. 10:40
 5/7 anonim ***** válasza:
A leanderek típustól függően -4 , -14 fokos hidegeket károsodás nélkül elviselnek.
2011. ápr. 1. 11:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs útban,a kirakással én várnék a helyedben még 1-2 hetet !
2011. ápr. 1. 22:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is kertész vagyok, és sosem raktam ki április 10 előtt a leandereket, ahogy tanították az egyetemen is. Nem véletlenül. Most engedtem a sok okosnak, hátha igazuk van, gondoltam kísérletezek egyet, erre megfagyott néhány levél vége, amitől nem néz ki olyan szépen. Ki fogja nőni, de soha többé nem hiszek a sok "szakértőnek" ilyen "szakmai" oldalon :).
2011. ápr. 2. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!