Ezeket ki lehet már tenni: leander, kála, clívia, muskátli?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 1. 06:36
1/7 anonim válasza:
Nem, április 15 a bűvös dátum. Legalább is a kertész, akitől vásárolok, mindig azt mondja, hogy ez előtt ne rakjam ki a virágaimat.
2/7 anonim válasza:
Ez nem egészen igaz, a kertész persze hogy igy csinálja mert rengeteg növényt tart.
De magánembereknek felesleges dátum szerint csinálni. A leandereim már egy hónapja kinn vannak, a muskátlikat meg a cliviát nemrég tettem ki, a kálával még várok.
A legegyszerübb, ha figyeled az idöjárásjelentést, és ha -5 fokot mondanak éjszakára, akkor letakarod fóliával vagy egy takaróval, ugyanis ezek csak ennél hidegebben fagynak meg.
Már 20 éve tartok igy növényeket, és még egy sem fagyott el.
3/7 anonim válasza:
Én várok a leanderemmel jövő hétig. Múlt héten volt a tévében egy riport kertésszel. Ő azt mondta, hiába van nappal meleg, és már elmúltak a fagyok, a hideg mégis visszaveti a virágzásban. Tehát amennyivel hamarabb rakom ki, annyival később fog virágozni. De nyilván attól is függ, hová teszed, teszem, mennyire hideg a terület.
4/7 anonim válasza:
a mamám pont tegnap tette ki a leandereket. :-) Muskátlik kb 4-5 napja kint vannak neki :D
5/7 anonim válasza:
A leanderek típustól függően -4 , -14 fokos hidegeket károsodás nélkül elviselnek.
6/7 anonim válasza:
Ha nincs útban,a kirakással én várnék a helyedben még 1-2 hetet !
7/7 anonim válasza:
Én is kertész vagyok, és sosem raktam ki április 10 előtt a leandereket, ahogy tanították az egyetemen is. Nem véletlenül. Most engedtem a sok okosnak, hátha igazuk van, gondoltam kísérletezek egyet, erre megfagyott néhány levél vége, amitől nem néz ki olyan szépen. Ki fogja nőni, de soha többé nem hiszek a sok "szakértőnek" ilyen "szakmai" oldalon :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!