Leánder. Hogyan erősítsem meg növényem szárait? (többi lent)
Figyelt kérdés
Van néhány leánderem, ha jól emlékszem 3 évesek lehetnek (boltban vettük), most úgy 1méter magasak a száraik, amik sajnos lágyak és idén teljesen kiterültek, mint a palacsinta. Egyébként jól néznek ki, nincsenek felkopaszodva, tele vannak virággal,gondolom pont a virágok súlya húzta le az ágakat (duplaszirmú, rózsaszín). Ahogy tudtam, összefogtam a a szárakat egy madzaggal, hogy felfelé álljanak, de ez nem valami végleges megoldás. Logikusnak tűnhet a metszés, de akkor csak nagyon becsoprosdik. Megerősödhetnek/megvastagodhatnak a meglévő szárak, csak legyek türelmes és kössem fel, vagy esélytelen és növesztessek vele újat? Mit csináljak? Előre is köszi a választ!2011. júl. 13. 14:03
1/3 Jakab Dávid válasza:
Rakj mellé karót és azon vezesd fel ha eléggé magas vízszintesen vezesd tovább
2/3 A kérdező kommentje:
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál! Igen, külső fizikai megerősítés gyanánt én is ilyesmire gondoltam, inkább az a kérdéses, hogy ezek a szárak meg fognak-e még erősödni vastagodni, vagy csak hosszában nőnek, és ezért inkább metszem visza?
2011. júl. 14. 22:39
3/3 anonim válasza:
idővel meg fognak. leandernél ez teljesen természetes, ne aggódj emiatt. karózás jól jön, mert nem túl szép, amikor összevissza lógnak az ágak. jövő tavasszal ültesd át, friss, tápdús földbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!