Van valakinek tapasztalata napelemes illetve elemes vakondriasztóval kapcsolatban? Melyik hatásosabb?
Próbálkoztál már az üveges módszerrel?
Elásol a földben sörösüvegeket, de sokat. És a szél, ahogy fújja az üvegszáját, lent a földben idegesítő hangot ad ki a vakondoknak, ezért elmennek messzebbre, ahol ezt nem hallják.
Vagy még a kotorékebek is beválnak. Nekünk tacskónk van és rendszeresen hozza a lábtőrlőre a vakondokat.
Köszönöm a válaszodat!
Tudtommal a vakond védett állat, de ha nem lenne sem szeretném bántani!
A sörösüveges módszert próbáltuk, és kitúrta az üveget is a földből...
Elég drágák ezek a vakondriasztók és csak úgy venni egyet, hogy nem biztos, hogy jó nem szeretnék.
Jó lenne, ha kripóbált és bevált ötletekkel tudna valaki segíteni! köszi
Az első válaszoló valószínűleg nem próbálta az üveges technikát, mert a kutyái alapból elintézik a vakondokat.
Az üveg mint vakondriasztó csak átverés.
A kutyákat meg körülményes lenne beengedni a virágos/zöldségeskertbe...
Egy kertben ahol fenntartok, csak napelemes van, de nincs sosem vakondtúrás. Szóval működik. Szerintem nappal eléggé elriasztja a vakondokat a riasztó ahhoz, hogy éjjel már ne akarjanak visszajönni. De persze ez nem tuti, mert lehet, hogy a környéken sincs vakond.
Akkor sípol csak, mikor rásüt a nap amúgy.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó válaszoló mielőtt kitetted volna volt vakond, vagy egyáltalán nem?
Mennyire hangos? Zavaró?
Nekem van napelemes. Egy primitív,400mah-s mini~ceruza akkumulátor van benne,fél év után annyira gyenge lett,hogy hajnal 2-3 órára már meg se nyikkantotta benne a zümit.A rovarok..így a vakond is hajnalban,és kora reggel jár,pont addigra merült le az akksi.
Én szétszedtem,az akksit kicseréltem egy 900 mah-ra,és így símán megy reggelig,amíg meg nem kapja az első napsugarakat.
Kicsit macerás a csere,mert gyárilag be van forrasztva az akksi a nyák-lapra,de megoldható.
A szomszédnak az elemes van,2 v.3 góliátelem(vagy mini góliát) van benne,csak azt tudom,hogy másfél havonta cseréli a (jó minőségű) elemeket.
Mostanában láttam valamelyik újságban,hogy 2db napelemest hirdetnek "elfogadható"áron.Azt hiszem az obi volt.
tegnapelőtt 07:23 voltam
Nem tudom, volt e vakond előtte. Elképzelhető, hogy nem minden kertben van, de ez kint van a város szélén kertes részen, nem a belvárosban, ott azért sűrűbben fordulnak elő állatok a földben. Mégsincsenek vakondok. Kb 2 vakondriasztó van 800 négyzetméteren.
Köszönöm a válaszokat!
Kint lakunk a falu szélén, az utolsó utcában. A ker után már a szántóföld...
A szomszédban mégtöbb vakond túrás van.
Nem tudom, hogy "ennyi" vakonddal hogy lehet elbírni!
Ha a kutyát beengedném az mégnagyobb kárt tenne!
Szerintem próbálj ki egy darabot és meg tudod figyelni, hogy a környékén mekkora távolságban szűnnek meg a túrások. Így azt is meg lehet állapítani, hogy mekkora körzetben űzi el az állatokat.
A napelemtől szerintem nem kell félni, azok többnyire jól működnek bármilyen készüléken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!