Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nagyon-nagyon gyorsan növő...

Nagyon-nagyon gyorsan növő egynyári kúszónövény létezik?

Figyelt kérdés
Olyan növény kellene, ami nyárra, a nagy melegre már ad árnyékot.És csak erre a nyárra kellene egy kutyinak kerítés mellé,mert ősszel át lesz építve a kerítés.
2011. márc. 6. 07:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán a hajnalka jó lenne.

Elég gyorsan nő, kék virágú helyes kis kúszóvirág, és egynyári.

De ahol egyszer elszórja a magját, ott minden évben nőni fog.

2011. márc. 6. 08:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Futóbab, vagy hajnalka.
2011. márc. 6. 08:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

De ez a futóbab micsoda?

A hajnalka mellé/helyett szeretnék valamit, ami takarja a drótkerítést.

Ez dísznövény, vagy a "sima" futóbab?

2011. márc. 6. 08:41
 4/10 anonim ***** válasza:
A futóbab az a karós bab szép nagy fehér vagy szines magja van a szinesnek piros a virágja,de van még futós bab a "Juliska" nevű.Sűrűn vetve beboritja a kerítést.Érdemes vetni.mert szárazon is nagyon jó.
2011. márc. 6. 09:06
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A hajnalkára én is gondoltam, de ez a futóbab is jó ötlet.Ezek a növények milyen gyorsan nőnek? És mivel nem hasznosításra, csak árnyékolásra kellene,mi van, ha együtt vetem őket? És futóbabot hol tudok venni? Juliska néven van pl.a hiperekben?
2011. márc. 6. 09:37
 6/10 hell-ikon ***** válasza:

Lehet, hogy van a hiperekben, de gazdaboltban biztos, hogy találsz. Sőt, ha ott még elmondod az eladónak, hogy mi az óhajod, minden fontosat elfog mondani a babról is meg a fajtáról is. :)

A hiperek amúgy is szeretnek közel lejárt szavatosságú magvakat árulni nagyon olcsón, amik az esetek többségében persze nem is kelnek ki (v. nagyon rosszul).

2011. márc. 7. 06:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Függetleün attól, hogy a babot akarod-e enni,nyugodtan vetheted vegyesen is. A babot meg akkor lehet szedni, amikor már elszárdt a növénye összel.
2011. márc. 7. 07:49
 8/10 anonim válasza:
én inkább napraforgót vagy kukoricát javasolnék, esetleg nádat, attól függően milyen a talaj.
2011. márc. 9. 00:20
 9/10 A kérdező kommentje:
napraforgó! ugyan nem kúszó, de nagyon jó ötlet. Köszi.
2011. márc. 9. 07:50
 10/10 anonim válasza:
az előbbiek közül szerintem bármelyik szebben mutat mint a bab és ad annyi árnyékot, SŐT a kutyus be is tud alá feküdni ha úgy ülteted, a kerítést pedig nem fonja össze vissza ami szvsz nem hátrány.
2011. márc. 9. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!