Macskapisi a kerti garnitúrán, gyerekjátékokon, bejárati ajtón! Létezik hatásos védekezés?
A szomszéd cicája jelöli a területet. A ház sarka, bejárati ajtó, terasz kő stb...
Ami viszont kihozott a sodromból az, hogy a fából készült kerti garnitúrát és a gyerekek kinti játékait is megtalálta :(
A homokozó természetesen le van fedve de mindent nem vihetek be a házba éjszakára :(
Kutyust nem tudunk tartani,mert a gyerekek allergiásak rá :(
Van valami olyan módszer ami TÉNYLEG HATÁSOS?
Vedd elő a lehető legbüdösebb spray-t, amit valaha szagoltatok. (Büdi bútorápoló is jó, a Lidl-ben kapható.) Ezzel jó alaposan fújd be a járkálási területét. Mindent alaposan moss le (bútorok, játékok), tűnjön el a szaga, lehetőleg Flóraszept vagy Domestos. A gyerekek játékaira elég a mosogatószeres mosás. A bútorszövetet mosd át, jó sok öblítővel. Több helyre tehetsz/ültethetsz erős illatú fűszernövényeket. Én oregánót kaptam, elültettem, többé nem jött a macsek, pedig nekünk arra a területre is kakált. Menta, borsmenta is jó.
A másik megoldás a brutalitás. Gyűjtsetek köveket, ha meglátjátok a macsekot, meg kell dobálni. Ha sikerült eltalálni, kapott a slaggal is hideg vizet.
Ultrahangos macskariasztó...
...vagy valami mozgás érzékelős locsolórendszer (ha van műszaki vénád v. vkinek a családban olcsóbban is kijöhet, mintha boltban vennéd). A lényege az, hogy a macska jártában keltében bekapcsolja a locsolót s ha párszor lespricceli egy idő után baromira elmegy a kedve attól, hogy nálatok pályázzon.
Mérget ha kérhetném inkább ne... hacsak nem leled örömöd abban, hogy egy élőlény hetekig szenved s vele együtt a gazdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!