Van valakinek tapasztalata/véleménye a 6 hónapon keresztül termő "Mont Everest" eperrel kapcsolatban?
A [link] ezt írják:
,,A postazas utan 2-3 nappal el kell ultetni vagy maximum 10 napig lehet tarolni 1-5 C fokon abban a csomagolasban amiben megkapjuk. A gyokeret 5-6 cm rovidre le kell vagni 10 maximum 15 percet tegyuk vizbe allni es utanna elultetni. Ugy ultessuk el hogy a teljes gyokeret fedjuk be folddel de a hajtasokra ne keruljon mert az akadalyozni fogja a bimbok hajtasat.
Ontozese
* viragzas elott
* a termes formalodasanak kezdeten
* a termes eresekor
* a termes utan
Ez a fajta eper kenyes a sok mutragyara megegetheti a gyokeret. Az eper ultetese utan 3 hettel ajanlott kis adagokban mutragyazni (1-2 g/l minten ontozesnel ) egy kesleltetett felbomlasu mutragyaval.
Sokszorositas
Osszel a palantak szetvalasztasaval
Teleles
Mikor a homersekelt -5 0C ala esik a plantakat el be kell fedni szalmaval, szaraz levelekkel, fureszporral es nagy melegek eseten ugyanigy meg lehet a novenyeket vedeni talaj kiszaradasatol.
Betegsegek
Rendszersen ellenorizni kell a tetveket, pokokat vagy mas kartevoket, ha megjelennek permetezzuk le a novenyeket megfelelo ellenszerrel."
Továbbá azt is, hogy honnan lehet rendelni, de az az oldal most karbantartás alatt áll.
Vettem folyton termő de más, általam ismeretlen fajtájú eper tövet. Ez egy fehér felfüggeszthető műanyag edénybe van ültetve. Amikor megvettem akkor tele volt eper terméssel. Utána viszont alig termett egy-két apróbb szemet. A földjét műtrágyáztam de sokat nem segített.
Aztán jött egy ötlet. Lombtrágyázásba kezdtem. Az gyorsabban felszívódik és ki is fejtette a hatását. Most tele van megint eperrel és virággal. Új hajtások indulnak a tövéből. Szinte csodát tett a lombtrágyázás. Kétnaponta permetezem néhány százalékos műtrágya oldattal a leveleket. Annak nem árt annyira, mintha a gyökereket érné a kelleténél több műtrágya ill. bármilyen trágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!