Korallvirág/Calandiva gondozása?
Figyelt kérdés
Calandivám van Mindenhol azt olvastam, hogy ha elvirágzott, le kell szedegetni tóla az elszáradt virágokat, és így a következő bimbóra összpontosít a növény, és állandóan virágzik. Na most amióta megvettem, így tettem, locsolás, minden rendben, nincs gond azzal, meg tudom, hogy hogyan kell, szóval leszedtem az elszáradt virágokat és nem hoz új bimbót, sőt, hozott 1-2-t, de leestek, ahogy szedtem le, amiket elvileg le kell. Ti hogy csináljátok? Imádom a virágokat, de annyira béna vagyok, állandóan megölöm őket, pedig mindennek utánanézek és úgy is teszek, de valamit mindig elrontom.2011. febr. 24. 09:21
1/2 anonim válasza:
Két dologra gondolok, ami miatt nem virít. A tápanyag hiány, és a túl kevés fény. Ha lehet rakd déli ablakba, és hetente adjál neki virágzásindító tápoldatot. Sok sikert! :)
2/2 anonim válasza:
Nekem évek óta megvan pár korallvirágom. Folyamatosan azok sem virágzanak, de minden évben újra jönnek virágok rajta, elég sok van most is. Az biztos, hogy szeretik a fényt. Az elszáradt virágok leszedegetése az jó, de sajnos a siker így sem garantált. Van olyan lakás, ahol egyszerűen nem szeretnek lenni, és ott nem mennek semmire, arról nem tehetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!