Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elegem van a macskákból! Mit...

Elegem van a macskákból! Mit csináljak velük?

Figyelt kérdés

Van egy parányi kis kertem..Szépen rendben tartom,hogy majd tavasszal virágot ültessek,meg szeretnék sóskát is ültetni..De egyszerűen nem tudok,mert a macska átjár hozzánk,és mindent kikapar,összeszar..Amikor látom,gyorsan zavarom is el,de mindig visszajön..Vettem már olyan vegyszert amit oda kell fújni ahová a macska jár,és a szaga miatt a macska nem jön (mi emberek nem érezzük a szagát) Azt hittem bevált,mert nem jött pár napig(legalábbis nem kapart és szart) De csak addig nem jön amíg meg nem szokja a szagot..Majd újra visszajár!

Komolyan már tök ideg vagyok..Én állatokat nem szoktam sem verni,sem mérgezni,és nem is szeretnék ilyen drasztikus megoldást..Ezért mondjátok meg mit tegyek???

Elegem van már abból,hogy állandóan a macskák után takarítom azt a kis kertecskét..

2011. febr. 3. 14:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Tarts egy kutyát.
2011. febr. 3. 14:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Egy növény:A Macskajaj egy díszcsalán hibrid márkaneve, latinul Coleus canina Hybride. Liláskék virágain vannak, leveleinek aromás illatát a kertbe merészkedő emlősök nem bírják. Bokrosodó termetű, liláskék ajakos virágai és ezüstös zöld levelei nyáron igen mutatósak. Homokozók környékére ajánlják ültetni, hogy a macska és a kutya ne ott végezze el a "dolgát". Egynyári dísznövény, ami dugványról szaporítható, a muskátlihoz hasonlóan augusztusban. Cserépben is tartható. Leginkább a napos fekvést kedveli, ahol 30-40 centiméter magasra nő meg. Jó szárazságtűrő, túlöntözni nem szabad. Szárazon tartva illata erőteljesebb lesz, így "macskariasztó hatása" is jobb. A meglévő növényt becserepezve, a muskátlihoz hasonlóan hűvös, nem túl sötét helyen át lehet teleltetni.
2011. febr. 3. 14:24
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

A kert végébe tegyél homokot, ahol járni szokott, akkor oda fog szarni.

Amúgy nem értem, nekünk is van kert, növények, virágok, zöldségek, meg ehhez 6 macska, igen néha ott játszanak, de nem eszik meg, nem tépik ki tövestől, hogy akkora probléma lenne. Viszont a rágcsálókat ők intézik el, szóval hasznosak is.

De mindegy, egy kutya elkergetné, de az többet szarik, és még a homok sem érdekli.

2011. febr. 3. 14:25
 4/11 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nézz körül.

2011. febr. 3. 14:29
 5/11 anonim ***** válasza:
50%

Apró kaviccsal felszórt részen, rendes pázsiton nem tud mit kezdeni. Ahol nem ágyás van, ott legyen olyan, ahova nem tud szarni. Olyan helyre szarik a macska, ahol kedvére turkálhat, mert lyukat ás és azt be is temeti.

Amúgy én sem értem, nálunk is van három macska, nem járnak ki a kertből de soha semmit sem kapartak még ki, mert olyan helyet keres, ami könnyen ásható és tisztaság szempontjából is megfelelő, elég nagy és lapos, nyilván nem fog két káposzta közötti öt centin szarni, mert nem kényelmes. Addig meg, míg nem nő meg a veteményed akkorára, hogy ne tudja ki kaparni, ajánlatos lenne kifeszíteni fölé mondjuk csirkehálót, az nem is drága, akkor semmi nem fogja kikaparni. Nem túl magasan a hálót, a vetemény négy sarkánál kis cölöpön. Nálunk amióta emlékszek így van, és a macskáink békében élnek a veteménnyel.

A kutya valóban távoltartaná (bár nem mind) a miénknek sincs baja a macskákkal, de az aztán mindent kikapar, akkora gödröt ás, amibe bele tud feküdni, tele fogja szarni az udvart és még csak el sem ássa majd.

2011. febr. 3. 14:35
 6/11 A kérdező kommentje:

Kutyát nem tartok,mert nem akarok..

Az igazság az,hogy elég pindurka kis kertecske,mert a hülye tulaj minden lebetonozott..Mivel Angliában élek,és itt nem kapható sóska,gondoltam ültetek sóskát..Nem fogok máshová macskaalmot rakni,mert nem az én macskáim.Egyszerűen csak hozzám járnak mert a mi telkükön van egy piciny friss föld.Szinte minden szomszéd lebetonozza az egész hátsó kertet..

Én meg már unom,hogy állandóan ki kell takarítanom a macskaszart..Már szóltam a szomszédnak is..de csak vigyorog,hogy ő nem tehet róla,ő csak kiengedi.Kértem,hogy csináljon neki almot..de ő erre nem ér rá.(na azóta hozzájuk ürítem a szart,de komolyan még ez sem zavarja őket..Már egy kisebb dombocska szart át hajítottam,és ott hagyják..

Azt a kék virágot ha ültetek az biztos beválik?

Mert akkor kipróbálom azt..Gondoltam a kaporra is,de gondolom az nem jó macska ellen..

2011. febr. 3. 14:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Mint írtam hátul minden le van betonozva és egy picinyke kis földecske van. a kerítés mellett.Tavaly tulipánokat ültetem,és az összeset kiásta..Sőt amikor a retket ültettem azt meg is rágta..Engem bosszant,mert egy picike kis vidámságot szerettem volna a kertbe,és jó lenne ha nem macskaszarral lenne tele..
2011. febr. 3. 14:42
 8/11 anonim ***** válasza:
A kapor nem hatásos. De most mikor még nincs beültetve, letakarod, akkor nem fog odamenni keres magának másik helyet.
2011. febr. 3. 14:48
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó..Az lesz amit írtál.Letakarom valami zsákkal...Majd megpróbálok olyan kék virágot szerezni amit valaki tanácsolt..

Remélem így megszabadulok a macskáktól..

Köszönöm a válaszokat..

2011. febr. 3. 15:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Valószínű, azért jár oda a macska, mert a föld száraz,porhanyós, ahol jól eltudja takarni a kakát.Ha tényleg pici a kerted, akkor tegyél rá dróthálót.Ha nagyobb, akkor csak úgy tudod elüldözni, ha olyan állagúvá teszed a földet, hogy ne tudja könnyen elkaparni az ürüléket.(kavicsréteg,nehéz agyagos vagy vizes földréteg)

Mindezt azért írom, mert nálunk is van ilyen probléma, kb.5 nm virágágyásomból egy kb fél méteres csík a tető alá esik, és itt finom, puha,morzsalékos, száraz a föld,a környék összes macskája ezt a csíkot használja wc-nek.Nem mennek ki a fél méteres csíkból,mert ott már nedves,tömöttebb a talaj.Én ezt a csíkot kövirózsával ültettem tele.Még eddig nincs eredménye, de tervezem, hogy murvát szórok rá, ettől még a növények megélnek.

2011. febr. 9. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!