Mikorra tervezitek az idei első szabadtéri sütést, főzést, és mi lesz az?
ahogy kitavaszodik.
Egyébként ez egyénfüggő. Volt régen, amikor januárban kivonultunk a férjemmel a kertbe, és rittyentettünk egy bográcsgulyást. Persze a szomszédok ingatták a fejüket, hogy micsoda idióták vagyunk. Jó idő volt, miért ne?
Egyébként valószínűleg valami bográcsost tudok elképzelni, de lehet, hogy parázsban sült husika (alufólia: hús, burgonya, hagyma, paradicsom, paprika, fűszerek...)
Állandóan !
Mi karácsonykor is az udvaron főztünk,két hete fogtam pár keszeget,azt mi zománcos bográcsban,olajban szoktuk sütni.
Van egy külön sarok a sufniban,ahol CSAK a sütés-főzéshez van 2-3 éves akácfa.
február 6-án meg volt az első grillparty.
fokhagymás tarját sütöttem, tócsiba mártott pulykamellet és baconos pulykamellett. Mellé rösztit sütöttem,lilahagyma, paprika, paradicsom, ecetes almapaprika és cseresznyepaprika volt,
ja, és grillezett camambert.
Nagggyon szuper volt, és 18-20 fok a napon!!!
A legközelebbi ilyen szép idős napra már meg van a menü:
bográcsozunk, vaddisznópörkölt lesz, velefőtt krumplival, és az elmaradhatatlan ecetes káposztával töltött csípős paprika.Meg talán sütök valami kelt tésztát, de azt benn, mert sajna nincs kemencém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!