Mi a rendes neve ennek a virágnak? Eddig 3 féle néven hallottam nevezni! Mi a pontos neve és hogy milyen takarást kiván télire? Nem kicsinyitettem le hogy jobban látszodjon ha ért hozzá valaki!
Mocsári mályvának nevezik,de szerintem a Télálló Mályva inkább fedi a valóságot.T.utolsó iró!Nagyon élethűen jellemezted.Kb.félméteresre visszavágtam az idén a szárát,nemtudom jól tettem-e.Csináltam egy 60x60x20cm es kalodát köré és azt feltöltöttem túlérett,szinte földszerű trágyával.Szerinted jó lessz úgy?
Fogtam róla magot tavalyelőtt és tavaly cserépben már virágzott is,de más lett a szine,pedig nincs még a környéken sem hasonló virág.Szokták ezt oltani,szemezni vagy tőosztással ha ugyanazt a szint akarom?
A nevét elég nehéz megmondani, mert csak a latin elnevezések egyértelmüek.
Az utóbbi kérdésedhez meg: a legtöbb disznövény hibrid vagy válogatás, ezért magról nem tartják meg a tulajdonságaikat. Ezeket csak vegetativ módon lehet fajtaazonosan szaporitani - ebben az esetben töosztással.
Köszönöm a tanácsot(bocs--segitséget!!)és megpróbálom szétszedni,de olyan gyönyörű ilyen nagy bokorban khogy szinte sajnálok hozzányulni, mert félek hogy tönkreteszem.
Majd összeszoritom a fogam és lessz ami lessz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!