Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi a rendes neve ennek a...

Mi a rendes neve ennek a virágnak? Eddig 3 féle néven hallottam nevezni! Mi a pontos neve és hogy milyen takarást kiván télire? Nem kicsinyitettem le hogy jobban látszodjon ha ért hozzá valaki!

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2010. nov. 19. 10:41
 1/8 anonim ***** válasza:
hibiszkusz, nem?
2010. nov. 19. 10:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezen is hallottam,de nem akarok senkit befolyásolni mert hátha valaki biztosra tudja ,mert akkor eltudnám olvasni a rá vonatkozó leirást és termesztési javaslatokat.
2010. nov. 19. 11:07
 3/8 anonim válasza:
Ez egy mocsári hibiszkusz szerintem. F/22
2010. nov. 19. 11:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem pontosan ilyenek vannak, fehérben,rózsaszínben, és bordóban. "télálló hibiszkusz"-nak ismerem. Évek óta nőnek a kertben. Ilyenkor, (ősszel) a vastag szárait nem szabad visszavágni, hogy a fagy ne jusson le a tőbe. Takarni kell a tövet, fűnyesedéket, vagy lombot szoktam felhalmozni a tövire. Tavasszal -elég későn- április-májusban kezd hajtani a tő, ekkor szoktam a száraz vastag tavalyi szárait eltávolítani. Szereti a melegben a bőséges öntözést, úgy mondják -naponta, tövenként egy vödör víz.
2010. nov. 19. 12:04
 5/8 A kérdező kommentje:

Mocsári mályvának nevezik,de szerintem a Télálló Mályva inkább fedi a valóságot.T.utolsó iró!Nagyon élethűen jellemezted.Kb.félméteresre visszavágtam az idén a szárát,nemtudom jól tettem-e.Csináltam egy 60x60x20cm es kalodát köré és azt feltöltöttem túlérett,szinte földszerű trágyával.Szerinted jó lessz úgy?

Fogtam róla magot tavalyelőtt és tavaly cserépben már virágzott is,de más lett a szine,pedig nincs még a környéken sem hasonló virág.Szokták ezt oltani,szemezni vagy tőosztással ha ugyanazt a szint akarom?

[link]

2010. nov. 19. 13:14
 6/8 anonim ***** válasza:

A nevét elég nehéz megmondani, mert csak a latin elnevezések egyértelmüek.

Az utóbbi kérdésedhez meg: a legtöbb disznövény hibrid vagy válogatás, ezért magról nem tartják meg a tulajdonságaikat. Ezeket csak vegetativ módon lehet fajtaazonosan szaporitani - ebben az esetben töosztással.

2010. nov. 20. 17:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Ügyesen csináltál mindent, én is a tőosztást javaslom szaporításhoz.
2010. nov. 20. 18:24
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot(bocs--segitséget!!)és megpróbálom szétszedni,de olyan gyönyörű ilyen nagy bokorban khogy szinte sajnálok hozzányulni, mert félek hogy tönkreteszem.

Majd összeszoritom a fogam és lessz ami lessz!

2010. nov. 22. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!