Kezdőoldal » Otthon » Kert » Bent gondozott cserepes...

Bent gondozott cserepes rózsát mikor ültethetem ki?

Figyelt kérdés

Férjemtől kaptam ősszel és valentin napra is 1-1 cserepes rózsát (a lidliből)

Eddig az ablakban gondoztam, él, de látszik nem az igazi neki. Mikor ültethetem ki? Most tavasszal, az oké. De már holnap, vagy majd inkább májusba kb?

ma 17:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Tedd ki mielőbb valami védett helyre, de még ne ültesd ki. A benti kínzás miatt nagyon beindultak, még egy esetleges -5 fokban is komoly károsodást szenvedhetnek. Ha ilyen hideget jósolnak netán, akkor egy éjszakára vissza kell őket vinni védett helyre.

Az őszit mindenképpen metszd vissza, amikor kiteszed. A valentin napit nem tudom, de ha fotót mutatsz, megmondom.

Egy hónap alatt akklimatizálódnak, vagyis alkalmazkodnak a kinti időhöz, és végleges helyre ki lehet ültetni őket.

Ha egy cserépben több is van, akkor egyenként is lehet őket ültetni, sorba. De akkor mindenképpen erősen vissza kell vágni mindet, ha a gyökéren lévő föld nem marad egyben. És mélyebbre kerüljenek, mint ahogy a cserépben vannak.

ma 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!