Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fenyőcsemetét ültethetek most?

Fenyőcsemetét ültethetek most?

Figyelt kérdés

Úgy látom, hogy december első néhány hete megint fagymentes lesz.

Ha veszek 60-80centis, cserepes fenyőket, elültethetem? Nem fognak kifagyni?

(A másik opció a földlabdás karácsonyfa, amik nagyobbak, érettebbek. Viszont kicsit drágább is és úgy tudom, hogy egy ilyen utólag kiásott, metszett gyökerű fenyő elpusztul, míg az eleve cserépben neveltek jobban megmaradnak.)

Mit gondoltok?

Köszönöm!

nov. 23. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezen agyaltam. Azt mondták a kertészetben, hogy a fagy igazából nem a fára vonatkozik, hanem hogy megvan fagyva a föld és emiatt nem tudsz ásni. De ha tudsz ásni, akkor minden további nélkül mehet az ültetés.
nov. 23. 13:21
 2/5 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A fagy csak az ásas miatt gond meg hogy a fagyott földet meg tudod visszaiszapolni rendesen a gyökerekhez. Több nagyobb gyökeres fenyötbültettem már ki ami karácsonyfa volt mind megmaradt.
nov. 23. 16:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze, most a legjobbb ültetni
nov. 23. 18:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Minél kisebb egy fa, annál nagyobb eséllyel marad meg. (Ültettem már vagy 1500-at.)

Ha akár a föld fagyott, akár a levegő van 0 fok alatt, akkor ne ültess, egyébként nyugodtan. Jól iszapold be, hogy a környező talajból rendesen tudjon vizet felvenni.

nov. 24. 06:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
nov. 24. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!