Kezdőoldal » Otthon » Kert » Muskátlit és a rózsát hogy...

Muskátlit és a rózsát hogy kell teleltetni?

Figyelt kérdés
Erkélyen van 8 ládányi muskátlim és egy nagy cserép rózsám, mit tegyek, hogy átvészeljék a hideget? Tavasszal ugyanúgy ki lehet ültetni? Köszönöm előre is a válaszokat.
2010. nov. 9. 10:10
 1/5 anonim ***** válasza:
A rózsát lemetszed és a cserépben levő földet jól feltunkolod épp csak hogy kilátszon a lemetszett rózsából pár centi. A muskátlikat vidd be, és tedd olyan helyre ahol nincs nagyon meleg. Például egy sarkot kinézhetel nekik. Én már bevittem őket, és szépen elrendeztem egy sarokba, és ontják a virágukat. Amikor pedig már nem virágzik vágd vissza azokat is. Meglásd tavasszal új erőre kapnak, és ismét pompáznak. Nekem általában 2 évet bír ki egy-egy muskátli bokor, azután frissítem az állományt.
2010. nov. 9. 10:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Én a muskátlikat kiszedem a földből ujságpapirba csomagolom és sötét helyen tárolom tavaszig. Tavasszal visszavágom és uj földbe kirakom vissza a ládákba. Meg fog eredni.
2010. nov. 9. 10:28
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon kezdő vagyok még ebben, elmondanátok még, mit jelent pontosan a visszametszés? A tetejéből kell levágni? Magát a virágot? Vagy a gyökerét?
2010. nov. 9. 10:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Én visszametszeni a rózsákat tavasszal szoktam, mert általában mindig az ágak vége fagy el.

Igen, az ágait szokták visszavágni.

A muskátlik pedig leviszem a pincébe. De láttam már, hogy lépcsőházban is teleltetik. A lényeg, hogy hűvös, de fagymentes helyen legyen.

Nem szedem ki a földből, ládástól együtt viszem be. Néha, tényleg csak ritkán meg s öntözöm, hogy ne száradjon ki teljesen.

2010. nov. 9. 16:40
 5/5 anonim válasza:
Én társasházban lakom a folyosón telelnek ki a muskátlik, már január végén vissza lehet vágni, az új hajtások felett levágjuk a régit, azért hogy ne burjánzon túlságosan el, mert akkor nem bír sokat virágozni. Innentől kezdve mindig locsolgatom egy kis tápoldattal is hetente egyszer, április közepe fele újra kirakom és rengeteget virít minden évben, nekem több éves muskátlijaim is vannak.
2010. nov. 12. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!