Belterületi udvar bérlése esetén milyen bérleti papírt kellene írni és hogyan?
Figyelt kérdés
Klasszikus értelemben nem minősül ugye termőföldnek. Nem tudom itt az 5 éves szerződés esetén érvényes az adómentesség avagy az csak szántó, gyep, legelő esetén? Ismerős adná ki rendbentartásért cserében azonban nem tudom ezt hogyan kellene szerződésbe foglalni! Végülis bele lehetne írni így, de nem tudom azt elfogadják-e... ami még szóba jöhetne az az 1 ft-os bérleti ár, ami ugyan nevetséges de valós egyébként ha kötelező értéket megadni, mivel nem pénzért cserébe adja oda. Ilyen esetben elég egyébként, hogy xy helyrajzi számon fekvő épülethez tartozó X nm területű kivett udvart bérbeadom xy részére? Ehhez kellenek tanúk vagy elég egymás közt is bőven aláírva egy papír?tegnap 20:01
1/2 anonim válasza:
Kérdés,hogy ami célja a bérleti szerződés leírásának. Hogy kettőtök közt le legyen tisztázva? Vagy más oka is van?
2/2 anonim válasza:
Kézzel írt szerződés is megfelel. Legyen rajta a nevetek, mit és meddig béreltek. 2 tanú nem baj ha van.
Bele kell írni, hogy a használatért cserébe vállalja pl. májustól szeptemberig a 2 heti fűnyírást vagy valami hasonló.
Meg nem árt olyanokkal kiegészíteni, hogy hulladékot nem helyezhet el, földmunkát nem végezhet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!