Mit csináltok a sok fagallyal, metszésből adódó bokor, stb gyülemmel? A 200 literes zöld kuka nekem kevés, Égetni nem merem, mert félek megbüntetnek.
Attól függ, hogy ki a hulladékszállítód. Nekem elviszik a kuka mellől a zsákba rakott és az összekötött méteres ágakat is.
Ha nem akkor félrerakod és apránként kiadagolod a télen.
Nekem Zöldvölgy,
200 literes kuka 1 hónapban 2x viszik nyáron, aszt cső,
Se zsák semmi
A vékonyakat összekötöm. Havi 1x jönnek a zöld kukások, elviszik.
A vastagabbak mennek a kazánba
Nálunk ki lehet tenni speciális zöldhulladékos zsákban a többletet, ami nem fér a kukába. De alapból hetente viszik.
Esetleg ha van helyi pl. Facebook csoport, megkérdezhetnéd, hogy valakinek nincs-e szüksége rá, mert vannak, akik ágaprítóval feldarálják és mulcsnak használják az ilyen vegyes zöldhulladékot. Hallottam kertésztől olyan véleményt, hogy hasznosabb ilyet használni mulcsnak, mint a szokásos pl. fenyőkéreg mulcsot.
A Zöld Völgynek vannak hulladékudvarai, némelyikbe zöldhulladékot is lehet leadni. Napi 100 kg, évi 600 kg.
Ha kicsit megszikkad, 1 m3 vékony gally nincs 100 kg. Utánfutóra felhajigálni, a helyszínen meg le. Ami fajsúlyos, az pedig megy a kukába.
Az égetést a helyi rendeletek közt tudod megnézni, vagy jegyzőtől megkérdezni. (Akár álnévvel is, telefonban. :)
Az ágdaráló csak akkor ér valamit, ha nagy, benzines, és minimum marékostól lehet beletolni. A kis elektromosak, amikbe csak egyenként lehet beledugdosni, nem neked valók, ha heti 200 liter kuka nem elég. Mert ha nekifogsz 8 órán keresztül zúgatni, valamelyik idegesebb szomszéd átmegy egy nehéz, vasból készült szerszámmal, aminek fából van a nyele... Ráadásul az ilyen darálás rendkívül környezetszennyező, mivel rengeteg energiát elpazarol feleslegesen. Hiszen a darálékból pár éven belül úgyis szén-dioxid lesz, ugyanúgy, mint ha elégetnéd, csak az égetés energiamentes.
Ja, a vastagabb részeket ha összekötve kirakod télen, akkor azt biztos elviszi valami ágrólszakadt. (Most még nem, mert annyira nincs hideg, hogy a fűtésen gondolkodjanak... A gondolkodás majd aznap lesz időszerű, mikor reggelre a pohárba belefagy a víz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!