Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit csináltok a sok fagallyal,...

Mit csináltok a sok fagallyal, metszésből adódó bokor, stb gyülemmel? A 200 literes zöld kuka nekem kevés, Égetni nem merem, mert félek megbüntetnek.

Figyelt kérdés

okt. 15. 12:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy ki a hulladékszállítód. Nekem elviszik a kuka mellől a zsákba rakott és az összekötött méteres ágakat is.

Ha nem akkor félrerakod és apránként kiadagolod a télen.

okt. 15. 13:06
 2/11 A kérdező kommentje:

Nekem Zöldvölgy,

200 literes kuka 1 hónapban 2x viszik nyáron, aszt cső,

Se zsák semmi

okt. 15. 13:09
 3/11 anonim ***** válasza:

A vékonyakat összekötöm. Havi 1x jönnek a zöld kukások, elviszik.

A vastagabbak mennek a kazánba

okt. 15. 13:10
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
#2: Nekem is a Zöldvölgy. Elégetem a francba. Nincs tűzgyújtási tilalom.
okt. 15. 13:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ki lehet tenni speciális zöldhulladékos zsákban a többletet, ami nem fér a kukába. De alapból hetente viszik.

Esetleg ha van helyi pl. Facebook csoport, megkérdezhetnéd, hogy valakinek nincs-e szüksége rá, mert vannak, akik ágaprítóval feldarálják és mulcsnak használják az ilyen vegyes zöldhulladékot. Hallottam kertésztől olyan véleményt, hogy hasznosabb ilyet használni mulcsnak, mint a szokásos pl. fenyőkéreg mulcsot.

okt. 15. 14:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ágdaràló. Nagyon hasznos dolog, az aprítékot pedig fel tudod használni talajtakarónak.
okt. 15. 14:18
 7/11 anonim ***** válasza:
Egy nagy kupacba gyűjtöm egy kieső, szellős helyen és azt használom aprítósnak, a fűtést azzal kezdem.
okt. 15. 14:23
 8/11 anonim ***** válasza:
Apritom megy a bio kukába Egyszer csak elfogy .
okt. 15. 15:01
 9/11 anonim ***** válasza:

A Zöld Völgynek vannak hulladékudvarai, némelyikbe zöldhulladékot is lehet leadni. Napi 100 kg, évi 600 kg.

Ha kicsit megszikkad, 1 m3 vékony gally nincs 100 kg. Utánfutóra felhajigálni, a helyszínen meg le. Ami fajsúlyos, az pedig megy a kukába.

Az égetést a helyi rendeletek közt tudod megnézni, vagy jegyzőtől megkérdezni. (Akár álnévvel is, telefonban. :)

Az ágdaráló csak akkor ér valamit, ha nagy, benzines, és minimum marékostól lehet beletolni. A kis elektromosak, amikbe csak egyenként lehet beledugdosni, nem neked valók, ha heti 200 liter kuka nem elég. Mert ha nekifogsz 8 órán keresztül zúgatni, valamelyik idegesebb szomszéd átmegy egy nehéz, vasból készült szerszámmal, aminek fából van a nyele... Ráadásul az ilyen darálás rendkívül környezetszennyező, mivel rengeteg energiát elpazarol feleslegesen. Hiszen a darálékból pár éven belül úgyis szén-dioxid lesz, ugyanúgy, mint ha elégetnéd, csak az égetés energiamentes.

Ja, a vastagabb részeket ha összekötve kirakod télen, akkor azt biztos elviszi valami ágrólszakadt. (Most még nem, mert annyira nincs hideg, hogy a fűtésen gondolkodjanak... A gondolkodás majd aznap lesz időszerű, mikor reggelre a pohárba belefagy a víz.)

okt. 15. 19:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha van helyed, akkor hagyd felgyűlni, tavaszig egy kicsit szárad. Majd tavasszal meg amikor jönnek a jó idők, mondjuk áprilisban csinálsz egy bográcsozást, szalonnasütést. Így nem büntethetnek meg tudtommal. Csak arra figyelj, tényleg süssél a tűzön vmit. :D
okt. 16. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!