Kezdőoldal » Otthon » Kert » Cserepes banán fámnak sárgulna...

Cserepes banán fámnak sárgulnak a levelei ez a hidegtől van? Ha berakom a fűtőt házba javulni fog a helyzet?

Figyelt kérdés
okt. 9. 20:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon világosba teszed, akkor valószínű.

A banán rövid távon 0 fokig nem károsodik, de hosszú távon még a hűvös időben is, mivel a cserepes fajták trópusi eredetűek, aztán hidegben nem "működnek", és hosszabb idő alatt elhasználják a jó időben összegyűjtött anyagokat.

Viszont még van egy olyan, sok növényhez hasonlóan a banánnál is, hogy ha hidegről rakod melegre, akkor a hősokk miatt elbarnulhat egy csomó levele. Utána persze, ha jól tartod, magához tér, és az új levelei már szépek lesznek.

okt. 10. 07:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Jelenleg még nem futok úgyhogy akkora nagy sokk szerintem nem lesz. De akkor jól értem hogy a tél elől rakjam be melegbe?

Ez a fa szerintem nem a fénytől sárgul mert ugyanott van ahol egész nyáron volt amikor sokkal több fény volt és most kezdett el sárgulni.

okt. 10. 07:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Természetesen nem a fénytől sárgul, mert nagyon fényigényes. A kevés fénytől (bent) inkább szokott sárgulni.

Van pár banánfajta, aminek a gyökere télálló, de amiket cserépen szoktak árulni, azok nem bírják kint a telet.

Szombattól már megint ilyen 7 fok körüli időket mondanak éjszakára, és az ilyenek miatt sárgult eddig is, valószínűleg.

okt. 10. 07:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Esetleg milyen tápot kell neki adnom hogyha azt akarom hogy hamarabb magához ftérjen és esetleg létezik olyan világítás amivel érdemes ez alatt plusz megvilágítani? Tipikusan növénynek esetleg ennek a fajnak való
okt. 13. 15:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát ha idáig nem tápoldatoztad rendszeresen, akkor valamilyen szintű tápanyaghiány garantált, de hogy ettől sárgul-e, azt nem lehet tudni.

Bármilyen általános tápoldat megteszi. Vagy ha direkt levéldísznövényeknek valót teszel rá, az még jobb. Attól függően, milyen van otthon. Külön a banánnak nem kell venni.

Növénylámpa akkor szükséges, ha bent nem kap nagyon sok fényt. Külön növényfajokra nincs lámpa. Beírod a gugliba, hogy növénylámpa, és választasz valami LED-est. Olyan a jó, amiben van UV és IR led is, nem csak vörös meg kék. Az olcsó és kicsi lámpák gyengék, de ha nagyon közelre teszed, kiegészítő világításnak talán jók lehetnek.

okt. 13. 17:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem tapozt eddig úgyhogy mindenképpen vennem kell de bementem egy boltba és sok fajta tap van. Nem szeretnék mellé lőni. Hát egyértelmű összefüggés van a hideggel de lehet hogy ha jó lenne tápozva esetleg bírná?
okt. 13. 18:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem sok összefüggés van.

Ha te beveszel egy-két multivitamint, attól még fogsz fázni a hidegben kabát nélkül.

A melegkedvelő növények nem képesek elvégezni egyes életfunkcióikat meleg nélkül. Felélik a sejtjeikben lévő anyagokat, újakat felvenni és előállítani nem tudnak, és onnantól romlik az állapotuk.

okt. 13. 19:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha tudod milyen fajta a banánfád, a neten bőven találsz a gondozásáról írásokat.
okt. 13. 21:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom
okt. 14. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!