Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szomszéd elhelyezheti a...

Szomszéd elhelyezheti a kutyaházat az oldalkertbe?

Figyelt kérdés
Ráadásul az én kerítésemre rakta rá, hozzám a lehető legközelebb van… 2 ház között 2x3 méter van, azaz 6 méter. Nem úgy van, hogy oldalkertbe semmilyen építmény nem helyezhető? Máshol már kérdeztem, itt értelmesebb emberek vannak korábbi tapasztalatom alaplyán.
okt. 1. 19:44
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
75%

40# Volt több kutyám is, de az ól körül semmi büdös szag nem volt. A szomszéd ázott kutyáját meg minek szagolgatod, ha nem szereted az illatát?

Nem osztanám én az észt -hiszen nekem is kevés van- de szeretek a rászorulókon segíteni.

okt. 4. 19:17
 42/47 A kérdező kommentje:
A hozzád illő kutyák ólja ezek szerint nem volt büdös, ahogy azt sejtettem is...
okt. 5. 11:32
 43/47 anonim ***** válasza:

Még mindig ezen kattogsz, hogy kiemelted a kérdést?

Ez a megjegyzésed nem túl intelligens embert jellemez:

"Izmosabb és sokkal gazdagabb vagyok"

"A problémám, hogy a kutya lehugyozza, lefossa, leszarja a kerítést, tönkremegy, ozmózissal átjön a trutyi az oldalamra."

Felhívnám a figyelmedet, hogy a kutya mindenhova szarik egy udvarba, a kan kutya pedig kb hetente körbe jelöli a területét. (2 nagy testű kutyám van)

"Mert ott lesz büdös meg emelt szintű zaj, ahol tanyázik a kutya."

Normális ember nem láncolja oda a kutyát az ólja mellé. Neked valószínűleg ez lenne az alap...

Ha nem így lenne akkor tudhatnád, hogy a kutya nem szarik és hugyozik a háza mellé közvetlenül, kivéve, ha a lánc miatt nem tud messzebbre menni.

A kan kutya természetesen megjelöli, de azt nem érezni az ól mellet állva sem. A kutya viszonylag kevés időt tölt a házában, ezért viszonylag ritkán startól el onnan, persze ha oda van láncolva nem tud máshonnan megindulni. (tudod 2 kutyám van, 20+ éve vannak kutyáim, ez a tapasztalatom)!

A normális gazdák általában x naponta össze szedik a szart a kutyák után az udvarban. Erre nincs befolyásod, ember függő. De ismerek olyat akinek szintén 2 kutyája van, nem szedi össze, mert majd elbomlik, és nincs büdös az udvarában. Ő a közvetlen szomszédom.

Ez pedig a drónozásról:

[link]

márc. 3. 08:28
 44/47 anonim ***** válasza:

Jaj még valami a 43-hoz:

Ha te hallod a házadból, hogy megindul a szomszéd kutyája, akkor eléggé nagy technológiai hiányosságia vannak a házadnak! Szintén tapasztalatból írom, mert 3 éves a jelenlegi házam, és abszolút nem hallom a szomszédokat.

márc. 3. 08:37
 45/47 anonim ***** válasza:
49%
Valóban nem szabálytalan közvetlen a kerítés mellé elhelyezni az ólat, vagy egy kennelt, de a szomszédnak nem biztos, hogy kellemes. Nálunk is így van. A kennel kb. 10 méter hosszú, épp a kapubejárónk mellett van. Az ól a másik végében. Amikor belépek a kapun, főleg nyáron, eső után, kellemes szarszag szokott lenni, mert nem is takarítják a kennelt. A kutyát sem szokták kivinni sétálni, soha. Ott kőröz a kutya egész nap. Ha kiülünk a kertbe, akkor meg bekapcsol a védelmi mechanizmus és fel-alá rohangál, veri a port, ugat minket. Zavaró. Arról nem is beszélve, hogy nyáron pl., amikor nyitva az ablak, hajnaltól hallgatjuk, hogy a hálónktól 3 méterre (ott a kennel vége és az utcafronti kerítés) ugatja az összes arra járót és vonyít, amikor a gazdái elmennek otthonról. Jó így ébredni reggel 7-kor, főleg, amikor éjszakás az ember.
márc. 3. 12:48
 46/47 anonim ***** válasza:

“ Csak drónnal láttam”

Adott engedélyt, hogy behatoj a kertje fölé és feltérképezd a magánterületét?

márc. 4. 03:41
 47/47 anonim ***** válasza:
behatolj
márc. 4. 03:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!