Mit kezdjünk a királydinnye magvaival?
Udvarunkon elszaporodott a királydinnye. A minap kikapáltuk a növényeket, de a magokat már elszórták, tele van velük az udvar. A legnagyobb probléma, hogy mi is belelépünk, illetve a bicikligumikat is kiszúrja.
Hogyan távolítsuk el a magokat?
Nincs rá reális módszer.
Egy év alatt elporlad, addig csak vastag talpú lábbeliben járjatok, és ahová a biciklit toljátok, azon a részen söpörjétek el a járdát rendszeresen. Jövőre pedig jobban oda kell figyelni, már virágzáskor kihúzni/kapálni.
Ez minden, amit tenni tudtok.
Valószínűleg nálad nem királydinnye van.
Googleban keress rá, hogy mit ajánlanak az irtására. Nem lesz könnyű.
De direkt a magot kérdeztem. Mostmár gyomlálok, ma is kigyomláltam a kertet, de a magvak akkor is ott vannak. Most acélbetétes cipőt húztam, de valahogy rossz, hogy egy évig nem lehet szabadon járkálni az udvaron.
Meg fent van magáról a növény kiirtásáról rengeteg cikk, csak egyiket sem láttam, hogy kitérne a szúrós magok eltávolítására.
Egyszer olvastam egy írást, hogy azt ajánlották, valami puha felületű plédet kell végighúzni a területen, persze a végére érdemes valami súlyt tenni.
Gondolom, a plédbe beleragadnak a tüskék.
Én nem próbáltam, tehát az eredményességéről nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!