Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kezdjünk a királydinnye...

Mit kezdjünk a királydinnye magvaival?

Figyelt kérdés

Udvarunkon elszaporodott a királydinnye. A minap kikapáltuk a növényeket, de a magokat már elszórták, tele van velük az udvar. A legnagyobb probléma, hogy mi is belelépünk, illetve a bicikligumikat is kiszúrja.

Hogyan távolítsuk el a magokat?

szept. 4. 08:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs rá reális módszer.

Egy év alatt elporlad, addig csak vastag talpú lábbeliben járjatok, és ahová a biciklit toljátok, azon a részen söpörjétek el a járdát rendszeresen. Jövőre pedig jobban oda kell figyelni, már virágzáskor kihúzni/kapálni.

Ez minden, amit tenni tudtok.

szept. 4. 13:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért nem válaszoltam, mert beletörődtem, hogy csak várni tudunk, de most látom, hogy több helyen is azt írják, hogy a magvak még évek múlva is csíraképesek, ezek szerint nem bomlanak le egy év alatt? Mert nagyon kellemetlen, ha még évekig nem lehet szabadon közlekedni az udvaron a szúrós királydinnye miatt.
szept. 21. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

Valószínűleg nálad nem királydinnye van.

[link]

Googleban keress rá, hogy mit ajánlanak az irtására. Nem lesz könnyű.

szept. 21. 21:48
 4/7 anonim ***** válasza:
A magja természetesen nem bomlik el egy év alatt, de a tüskék igen, vagy legalábbis annyira megpuhulnak, hogy a gumival már nem bírnak. A munkahelyemen van rengeteg, ott figyeltem.
szept. 22. 04:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Gyomlálni, gyomlálni, gyomlálni - de időben!
szept. 22. 15:16
 6/7 A kérdező kommentje:

De direkt a magot kérdeztem. Mostmár gyomlálok, ma is kigyomláltam a kertet, de a magvak akkor is ott vannak. Most acélbetétes cipőt húztam, de valahogy rossz, hogy egy évig nem lehet szabadon járkálni az udvaron.

Meg fent van magáról a növény kiirtásáról rengeteg cikk, csak egyiket sem láttam, hogy kitérne a szúrós magok eltávolítására.

szept. 22. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyszer olvastam egy írást, hogy azt ajánlották, valami puha felületű plédet kell végighúzni a területen, persze a végére érdemes valami súlyt tenni.

Gondolom, a plédbe beleragadnak a tüskék.

Én nem próbáltam, tehát az eredményességéről nem tudok nyilatkozni.

szept. 22. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!