Királydinnyét mivel tudom kiirtani?
Fűkaszával csaptam le a területet, és tele lettem királydinnyével. Nagyon sok van.
Kapával körbejárni, és egyesével kiszedni őket sok idő. Az egészet felkapálni szintén fárasztó.
Gyomirtó. Kérdés milyet, hányszor, milyen gyakran?
Mert amilyen szívósnak ismerem ezt a növényt, ha a következő nyáron álladóan gyomirtózok, utána még mindig teremni fog.
Én kihuzogattam egyesével .
Ha bekapálod, jövőre még több lesz.
A földben lévő mag évekig csíraképes marad. És idén már szétszóródtak a magok.
Van valami célod a területtel? Mert az igényeidhez és lehetőségeidhez kellene igazítani a módszert. Ha nem akarsz semmit kezdeni a területtel, akkor meg elfér ott a királydinnye is a többi gaz közt...
Gyomirtózni elég évente úgy 3x. Elég drága a gyomirtó, meg ha nem teljesen csupasz föld, akkor rámegy a meghagyandó növényekre is. Meg a szomszéd növényeire, és balhé lesz.
Lehet rotációs kapával csinálni, egy évben 5x átmész rajta, nincs királydinnye, se semmilyen gaz. Ha kikel is, de mire magot hozna, kivágod. Én a gyümölcsöseimet így tartom gyommentesen, hogy ne szárítsák ki a talajt.
Ha fűnyírózod egy éven keresztül, és a fű besűrűsödik, akkor egy év múlva már nem lesz királydinnye. Ez adja a legtöbb elfoglaltságot, mert 2 hetente azért nyírni kell, hogy bírja a gép. Ha egyáltalán nincs fű, csak gaz, akkor vetni is kell a füvet.
Fűkasza is jó, csak ha túl ritkán vágod, akkor az egyszikű növények nem tudnak elterjedni a gazok alatt. Ha meg túl alacsonyra vágod, akkor a fű kiég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!