Almapaprika magját mikor lehet eltenni vetéshez?
Figyelt kérdés
Vannak almapaprikáim és azt vettem észre, hogy ezek is be tudnak pirosodni. Meg kell várni, hogy bepirosodjanak? Vagy ha már fehér a paprika akkor is jók lesznek a magok?aug. 31. 17:34
1/4 anonim válasza:
Inkább hagyj 1-2 fejet bepirosodni és abból szedd meg a magot.
2/4 mindentudó99 válasza:
Csak a piros jó . Aztán szárítsd meg a magot.
3/4 anonim válasza:
Nem csak a piros jó, de az abból szedett mag nagyobb arányban fog kicsírázni, és tovább is marad csíraképes. Tehát mindenképpen érdemes beérlelni.
Nekem konkrétan volt olyan esetem, hogy teljesen zöld paprika magját raktam el (éretthez nem tudtam hozzájutni, úgyhogy megpróbálkoztam a zölddel), és a következő évben ezekből tudtam palántát nevelni. A paprika húsa le volt vágva, de a magokat rajta hagytam a csután, így száradtak meg. Valamennyit még talán értek is.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is rajta hagyom a csután, az első 3 csak éppen hogy elkezdett bepirosodni amikor leszedtem. A negyedik már félig be volt pirosodva, majd pár nap múlva már leszedve pirosodott be.
Ezután akkor megvárom, hogy még a növényen teljesen beérjen.
szept. 1. 12:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!