Kezdőoldal » Otthon » Kert » A totális gyomírtók a magot...

A totális gyomírtók a magot is "hatástalanítják"?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan szinten elszaporodott a talpas muhar a 20nm-es gyepen hogy kénytelen voltam gyomirtózni. Egyszer júliusban már kiszedtem gyökerestül egyenként az összeset kb 2 napba tellett...újból kinőtt ugyan annyi úgyhogy így döntöttem, nagyon agresszív növény.

Kérdésem, hogy van-e olyan szer, ami a magokat is hatástalanítja a területen. Olvastam hogy egy "puma" nevű gyomírtó lett volna a legjobb, de nekem arra nincs engedélyem.

aug. 23. 13:54
 1/5 mindentudó99 ***** válasza:
Nem.
aug. 23. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:
A Stomp Aqua egy talajhatású gyomirtó, én ebből szoktam keverni a totálgyomirtó mellé, így egy jó ideig nem gyomosodik újra a terület.
aug. 23. 20:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Na de gyepről van szó.

Akkor mégse kell már gyep? Mit szeretnél kezdeni ezzel a hatalmas területtel? Ami viszi a muhart, az a gyepet is vinni fogja. Legalábbis, a szabadforgalmúak közül.

Amúgy szerintem ha nem volt cél a gyep megszüntetése, akkor csak nyírni kellett volna rendszeresen, hogy a muhar ne nagyon tudjon magot érlelni. A gyepfű egy év alatt besűrűsödött volna annyira, hogy ne engedje megerősödni a muhart.

Vagy ha növénymentes területet szeretnél, akkor negyedóra alatt át lehet kapálni az egészet, évi pár alkalommal, ha nem hagyod megerősödni a növényzetet.

aug. 24. 06:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos nem,már két hét után is kihajtanak újra a gyomok.
aug. 24. 08:40
 5/5 A kérdező kommentje:

3-as a gyep sok helyen kiszáradt, az jó kérdés miért, mert locsoltam reggel (gyanítom a rossz öntözési módszeremnek köszönhetően). Öntöző rendszerem nincs. Tavasszal szép gyommentes gyepem volt, aztán júliusban a nagy melegben a sűrű, zöld gyepből nőt ki százával a talpas muhar, utána el is kezdett az egész gyep kiszáradni. Alföldön élek, itt 40 fok, eső nélkül egy átlagos nyár.

A kert egy része átalakításra kerül így nem bánom, hogy legyomírtóztam, csak szerettem volna tudni, hogy van e olyan készítmény ami a magokkal is végez.

aug. 24. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!