Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet hatástalanítani...

Hogyan lehet hatástalanítani a riasztót?

Figyelt kérdés

Egy üzletben lévő riasztóról lene szó. A márkáját nem tudom, mert a beltéri egységen (nagy fehér doboz) nics semmi, a kültéri vagy paradox vagy signal... hirtelen nem tudom. Mivel felújítás lesz le kell szedniaz összes érzékelőt, kezelőt, kültérit. De ügye ez agyba föbe fog nekem vinnyogni, tudom, hogy van ennek valami sorrendje, hogy csendben maradjon és le tudjam róla kötni az áramellátást, egyszer csináltam is ilyet, de már nem tudom hogy és az másfajta riasztó volt.

Esetleg ért ehhez valaki? Le tudja írni a lépéseket?

Egyébként a riasztó egy ideje nem üzemelt, mert az éjszaka közepén mindig megszólalt (valószínű akkuvsere lesz.). A felújítás után megnézné szerelő, de most hirtelen nem tud jönni.

#riasztó #lakásriasztó #Riasztó hatástalanítás
2022. jan. 11. 14:38
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
"Egyébként a riasztó egy ideje nem üzemelt, ..." Akkor megelöztek a hatástalanitással. Nem is értem, hogy mit akarsz?
2022. jan. 11. 14:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem használjuk. Feszültség alatt van a kezelő is műküdik, írja mikor meylik ajtó nyílik, de ha beélesítjük éjszaka vagy amikorkedve van elked vinnyogni. Tehát üzemel csak nincs használva mert ha használjuk nem megfelelően működik, de ettől függetlenül ha megszakítom az áaramellátást vagy hozzányúlok az érzékelőkhöz, gondolom hogy vinnyogni fog. De ez legyen lényegtelen. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan lehet hatástalanítani "véglegesen"
2022. jan. 11. 14:54
 3/6 anonim ***** válasza:
A sziréna házában is szokott lenni akkumulátor, lehúzod a sarut és akkor már nem fog visítani.
2022. jan. 11. 18:01
 4/6 anonim ***** válasza:
17%

hajnalban hívtak, hogy visít egy riasztó, tegyek valamit.a riasztó egy kocsmáé volt, de üresen állt. Betörésnek nyoma sem volt.

Létra, felmásztam, és egy kétkilós kalapáccsal szétvertem. Azóta is úgy van.

2022. jan. 11. 18:47
 5/6 Dezsi82 válasza:

4/4 Gartulálok!

A kutyát is agyon kell verni ha ugat ugye?!

A riasztónak az a dolga, hogy riasszon ha baj van. Ha feleslegesen riaszt akkor hibája van amiről nem a riasztó tehet hanem a tulajdonosa.

lassan 15 éve vagyok riasztószerelő de ezt a hozzáállást nem tudom kiverni az emberek fejéből.

Kérdező:

Ha a riasztó a Te tulajdonod akkor nincs gond hiszen szabotázs jelzés esetén egy kóddal tudod hatástalanítani a riasztót és elhallgat. Fel kell mászni a szirénához, ha SIGNAL akkor a két csavart ki kell csavarni (ekkor meg fog szólalni a sziréna de kóddal hatástalanítani kell) majd vedd le a belső fém pajzsot is, alatta van egy panel amit magadfelé húzva ki tudsz húzni a sorkapcsból a + - ki kell kötni és az akkumulátor sarukat húzd le. A kikötött kábeleket szigeteld le majd csavarozd vissza

Ezután áramtalaníthatod a riasztót.

Ha a riasztó nem a tiéd vagy nincs hozzá kódod akkor bizony a teljes folyamat ideje alatt szirénázni fog és jobb ha nem várod meg a járőrszolgálatot.

2022. jan. 12. 16:12
 6/6 A kérdező kommentje:

5!

Köszönöm szépen a segítséget!

Az én tulajdonom szóval akkor nem lesz gond!

2022. jan. 12. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!