Hogyan lehet hatástalanítani a riasztót?
Egy üzletben lévő riasztóról lene szó. A márkáját nem tudom, mert a beltéri egységen (nagy fehér doboz) nics semmi, a kültéri vagy paradox vagy signal... hirtelen nem tudom. Mivel felújítás lesz le kell szedniaz összes érzékelőt, kezelőt, kültérit. De ügye ez agyba föbe fog nekem vinnyogni, tudom, hogy van ennek valami sorrendje, hogy csendben maradjon és le tudjam róla kötni az áramellátást, egyszer csináltam is ilyet, de már nem tudom hogy és az másfajta riasztó volt.
Esetleg ért ehhez valaki? Le tudja írni a lépéseket?
Egyébként a riasztó egy ideje nem üzemelt, mert az éjszaka közepén mindig megszólalt (valószínű akkuvsere lesz.). A felújítás után megnézné szerelő, de most hirtelen nem tud jönni.
hajnalban hívtak, hogy visít egy riasztó, tegyek valamit.a riasztó egy kocsmáé volt, de üresen állt. Betörésnek nyoma sem volt.
Létra, felmásztam, és egy kétkilós kalapáccsal szétvertem. Azóta is úgy van.
4/4 Gartulálok!
A kutyát is agyon kell verni ha ugat ugye?!
A riasztónak az a dolga, hogy riasszon ha baj van. Ha feleslegesen riaszt akkor hibája van amiről nem a riasztó tehet hanem a tulajdonosa.
lassan 15 éve vagyok riasztószerelő de ezt a hozzáállást nem tudom kiverni az emberek fejéből.
Kérdező:
Ha a riasztó a Te tulajdonod akkor nincs gond hiszen szabotázs jelzés esetén egy kóddal tudod hatástalanítani a riasztót és elhallgat. Fel kell mászni a szirénához, ha SIGNAL akkor a két csavart ki kell csavarni (ekkor meg fog szólalni a sziréna de kóddal hatástalanítani kell) majd vedd le a belső fém pajzsot is, alatta van egy panel amit magadfelé húzva ki tudsz húzni a sorkapcsból a + - ki kell kötni és az akkumulátor sarukat húzd le. A kikötött kábeleket szigeteld le majd csavarozd vissza
Ezután áramtalaníthatod a riasztót.
Ha a riasztó nem a tiéd vagy nincs hozzá kódod akkor bizony a teljes folyamat ideje alatt szirénázni fog és jobb ha nem várod meg a járőrszolgálatot.
5!
Köszönöm szépen a segítséget!
Az én tulajdonom szóval akkor nem lesz gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!