Kezdőoldal » Otthon » Kert » Sáfrány ültetése karbantartása...

Sáfrány ültetése karbantartása mennyire macerás dolog?

Figyelt kérdés
2024. júl. 20. 20:22
 1/7 Zcom09 ***** válasza:
100%
Nem túl macerás növény. A legbonyolultabb a jó hely választása. Utanna ha csak dísznek akarod, gyakorlatilag semmilyen különleges ellátást nem igényel.
2024. júl. 20. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Szereti a hegyi levegőt:

[link]

2024. júl. 20. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Bárhol megterem. Legtöbb helyen alacsonyan fekvő síkságokon termesztik. Még 9b USDA-zónában is megterem, az pedig már elég meleg.
2024. júl. 21. 06:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem dísznek szeretném hanem eladni a fűszert. 3000m2 föld, domb süti egész nap a nap. Másik lehetőség erdei gyümölcsök ültetése. Még nem döntöttem el
2024. júl. 21. 09:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyiket se fogod tudni eladni. Ezek olyan dolgok, amikre helyi piacon abszolút nincs kereslet, a sáfrányt amúgy se nagyon használják nálunk (azt a minimális mennyiséget megveszik külföldről), erdei gyümölcsöt meg felvásárló vesz meg potom pénzért, ha elszállítod hozzá. Nagybani felhasználónak ennyivel nem éri meg foglalkozni, ahhoz több hektár kellene.

Ha érdemes lenne ezeket termelni, akkor nyilván sokan termelnék. Én negyed százada vagyok őstermelő, de még soha nem találkoztam senkivel, aki ezeket termelné. És ez nem véletlen.

2024. júl. 21. 10:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Több ezer forint a kilója szedernek málnának minden ilyennek főutak mellett, piacon, stb. Nem hinném hogy eladhatatlan
2024. júl. 21. 11:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Ami marad abból meg pálinkát csinálnék
2024. júl. 21. 11:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!