Kezdőoldal » Otthon » Kert » Medence fillérekből, lehetséges?

Medence fillérekből, lehetséges?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy kiásom amekkora medencét szeretnék, mondjuk 10x10 méter és 1.50m mély. Na most arra gondoltam, hogyha lenne valami olyan nejlon ponyva ami strapabíró, leterítem a medencében és sokáig bírja. Létezik ilyesmi?
2024. júl. 18. 19:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ez nem lesz olcsóbb. A két opció negatívumait akarod ötvözni, és nem értem miért.

Két modell van, van a műanyag meg a fix.

A műanyag:

-lebontható, szóval nem zavar egész évben

-nem kell vacakolni a felállításával

-a vizet inkább kidobod, mint kezdeld, de ez egyszerű, mert nincs beásva, és akár locsolhatsz is vele, mert nincs kezelve a víz

A fix csempés:

-ott van egész évben, ahhoz, hogy a pangó víz ne legyen probléma kezelni kell

-mivel csempe, az algát le lehet pengével tolni, és kemikáliákkal kezelni.

-van benne szûrõ, ami tisztítja a vizet, szóval kevésbé drága tölteni.

-nem szúrja ki semmi, max ha gyökér betöri a betont

Amit te akarsz, az se nem tartós, de nem is könnyen szétkapható, se nem tisztítható, se nem lehet könnyen leereszteni, se a vizet egyéb módon felhasználni vagy cirkulálni.

Ez hosszú távon tele lesz szúnyoglárvával, levéllel, és mittudomén hány köbméter víz fog elszivárogni.

Az a pénz, amit megtakarítanál, rá fog menni máshol.

Ha fix medencétbakarsz, vegyél csempét, szûrõt, szivattyút és csináld meg rendesen.

Ennek a gányolásnak semmi értelme.

2024. júl. 19. 12:30
 12/22 A kérdező kommentje:
Deezek a műanyag medencék brutálisan kicsik. Mit csináljak, ha 4 méternél nem tudok hosszabbat venni? Azt sem tudom van-e, de ha igen, akkor több százezer lehet az ára. A fix medencének szontén brutális az ára. De valahogy akkor is fürödtek az emberek medencében, amikor még nejlon sem volt.
2024. júl. 19. 12:48
 13/22 anonim ***** válasza:
Azoknak a régi jó medencéknek az a neve hogy tó. 😂
2024. júl. 19. 12:54
 14/22 A kérdező kommentje:

Na akkor egy tóra van szükségem 🤣

Egyébként valaki írta fürdőtó vagy bio medence opciót, és ez tényleg adná. Még a neve is jól hangzik, fürdőtó 😁

2024. júl. 19. 13:04
 15/22 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
Igen, az emberek régen elmentek a fürdőbe vagy strandra. Magyaroszágon az elmúlt évtizedben kb. minden városnak épült már uszodája - mivel jársz jobban, ha otthon építesz magadnak egy medencét milliókból vagy ha veszel uszodabérletet havi 15-20.000 forintért? Annyiért még a klórozást/keringetést/karbantartást sem tudod megoldani otthon.
2024. júl. 19. 13:15
 16/22 anonim ***** válasza:

Apám, tőlem aztán vár árkot meg bányatavat is áshatsz 😆

De szólok, az a fürdőtó még drágább, mint a csempés medence.

2024. júl. 19. 13:25
 17/22 anonim ***** válasza:
Lehet házilag medencét építeni jóval olcsóbban, mint megépíttetni, de így sem olcsó. Ennyi víznek nagyon nagy nyomása van, komoly vasbeton medencét kell csinálni, vízforgató is mindenképpen kell.
2024. júl. 19. 16:00
 18/22 A kérdező kommentje:
Az uszoda/strand is megtenné, de 50 kilóméter a legközelebbi, így nekünk az sem jár. Ezek szerint a bányató meg a medence sem, mert baszott drága. Tényleg olyan világot élünk, hogy semmit sem tud az ember megcsinálni magának otthon, fillérekből?
2024. júl. 20. 07:25
 19/22 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
55%
Mármint olyan luxusberuházásokat, mint a medence ami még az amerikai háztartásoknál sem gyakori? Igen, tényleg olyan világot élünk.
2024. júl. 20. 12:10
 20/22 A kérdező kommentje:
Erősen b**i a mentalitásod. Ennyi erővel akkor azt írom, hogy nekem nem luxusberuhazású medence kell hanem egy lyuk amiben víz van...
2024. júl. 25. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!