Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van 50 liter cefrem, ezt nem...

Van 50 liter cefrem, ezt nem fozik ki sehol. Megerne venni egy 17 literes palinkafozot? Az arat az elso fozesbol mar visszahozna.

Figyelt kérdés
jún. 26. 11:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nekem is van 17 l es. Egy idő után rájöttem nem teszek bele többet,mint kb 10 l t.Igy gyorsabban fől le,és nem kozmál oda .De van 1 kuktám is,így már 17 főzök egyszerre.Tisztázás meg mehet a nagyban .Csak a hűtő vízet kell cserélgetnem.
jún. 26. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:

#9: Veszel pl. egy ilyet és ráteszed a páracsőre. No nem halálpontos, de megteszi.


[link]


No de látom érdekel a téma, ha van benned némi barkácshajlam itt egy kis nézegetni való, hátha kapsz egy kis ihletet :-)


[link]

jún. 26. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 A kérdező kommentje:

"ráteszed a páracsőre"


ha a cefrenek 80-84 fok az idealis kifozese, akkor az a 80-84 fok az edenyben kell lennie, vagy a paracsoben? vagy tok mindegy, mert ugyanaz mindketto?


ami meg nem vilagos, hogy van egy multimeterem, amihez van szonda es tudok vele homersekletet merni. felraktam foni vizet, ha a vizbemartottam akkor 80-90 fokot mutatott, de ha az edeny falahoz erintettem, akkor mar csak 60-70-et, es az se volt mindegy ha az edeny aljara vagy a tetejere erintettem, mert 10 fok elteres ott is volt. igy nezve akkor a cefre aljan 100 fok is lehet, mig a cefre tetejen 80 fok? hogy lehet akkor ezt szabalyozni? tulgondolom? :D

jún. 27. 08:59
 14/23 anonim ***** válasza:

#13 Túlgondolod.

A felforrt anyag - a gőz/pára hője az ami számít, az a forráspontja ami alapján be tudod azonosítani. A legeleje fontos amikor még pl. a metanol fog elforrni 65°C-on, hogy azt még el tudd dobni és majd csak amikor már a hasznos anyagok jönnek azt tedd el a tisztázáshoz, meg a vége, amikor már megint a nem jó dolgok jönnek le a cefréből. Azon a hőmérsékleten felül már megint el kell dobni. Kezdőnek ennyi is elég, a gőztér hőmérsékletét kell nézni.

Amikor az alkoholfokot nézed meg a végén akkor kell majd még a folyadék hőmérséklete, hogy a fokolót (fajsúlymérőt) jól használd, de ez már nem a főzés része. A pálinkafőzőkben ki van alakítva a hőmérséklet mérő és azt kell nézned.

jún. 27. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 A kérdező kommentje:
Kovetkezo kerdesem: 17literes palinkafozorol van szo. A gaztuzgelyen van 3 fele gazrozsa: egy kicsi, egy nagy, es ket kozepes. Melyiken ajanlatos fozni ezt a kis 17 literes ustot?
jún. 29. 23:38
 16/23 anonim ***** válasza:
#15: A közepesre tenném. El fog tartani egy darabig, úgy érzed beleőszülsz mire felfő a cefre, de ne ess kísértésbe, ne csavard fel teljesen a lángot vagy ne tedd át a nagyobb rózsára, egyszer csak durr be fog indulni. A pálinkafőzés nem a türelmetlen emberek sportja.
jún. 30. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 A kérdező kommentje:

Koszonom. Mar megy a fozes! Tartsam 80-85 fok kornyeken vagy mehet feljebb is 90-95-re?

A hot ahol merem az a rezcso ami osszekoti az ustot a hutotartallyal.

jún. 30. 19:45
 18/23 A kérdező kommentje:

10 liter cefrebol indultam (de atpasziroztam nincs benne gyumolcshus, mert feltem hogy odaeg) majdnem 2 liter jott le eddig, es 26 fokot mutat most a fokolo (korrigalva a homerseklettel). Kb. hol tartat a folyamat? Mennyi van meg hatra mind idoben mind alszeszben kifejezve?

Val ahol azt irjak a cefrebol 1/3 alszesz lesz, mashol 1/6 irnak.

jún. 30. 19:53
 19/23 anonim ***** válasza:

A páromat megkérdeztem, 95-98 fokig szokta a cefrét főzni, azt a hőmérsékletű részt még beleengedi. Utána a tisztázásnál már nem.

Hogy mennyi alszesz lesz belőle az a gyümölcstől, cefrétől függ, a hőmérséklet a döntő.

jún. 30. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget. 2.6 liter lett belole, holnap megmerem hany fokos lett.
jún. 30. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!