Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van 50 liter cefrem, ezt nem...

Van 50 liter cefrem, ezt nem fozik ki sehol. Megerne venni egy 17 literes palinkafozot? Az arat az elso fozesbol mar visszahozna.

Figyelt kérdés
jún. 26. 11:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
29%

A főzési díj 1500Ft/l, neked lenne olyan 7 liter pálinkád, ami 10500Ft.

Ebből levonod a gáz költségedet kb. 2500Ft, spóroltál 8000Ft-ot, ha az idődet nem árazod be.


Engem is érdekelne egy ilyen 8000Ft-os főző, kérlek add meg hozzá az internetes linket, szerintem sok embernek örömöt szereznél vele, előre is köszi!

jún. 26. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 A kérdező kommentje:
faeper cefre, annak szerintem dragabb a palesze vagy tevedek?
jún. 26. 11:50
 3/23 anonim ***** válasza:
61%

#2: Az eperpálinka drága és fincsi! De már akkor ne 17 L-est vegyél, pláne ha hosszabb távban gondolkodsz és akarsz még főzögetni, hanem nagyobbat, nem annyival drágább. És olyat, ami keverős vagy duplafalú, mert a barkácsbolti szendvicstalpas cuccok nem sokat érnek, lekozmál a cefre bennük. Egy ilyen már hobbi célra megteszi, drágább, de örök élet és használható:


[link]

jún. 26. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
83%

#2 A faepernek sajnos nincsen semmi jó zamata, a párom próbálta, nem jött be.

Ha már veszel pálinkafőzőt akkor figyelj a minőségére! A párom egy nagyot vett mert komolyan gondolta, réz üsttel, vízhűtővel, és azóta keveréshez motort is csináltattak hozzá. Ez már több, mint 10 éve volt és sokat használták, most gondolkodik, hogy vesz egy másikat, de ha nem, akkor is még pár évig biztosan tökéletes lesz ez is.

Persze a rozsdamentes kis főzők is jók, csak vigyázni kell vele, hogy ne kozmáljon le az alján a cefre.

Arra készülj fel, hogy nem egyszer kell lefőznöd a cefrédet, hanem kétszer és ha kicsi, akkor persze ezt több részletben kell elsőre csinálnod. A kollégámnak valami hasonló kicsi van, szerinte nem éri meg vele vacakolni, de azért néha előveszi.

Amit a 3-as javasolt az olyan kicsiben, mint a mienk nagyban, tényleg jó. Az pedig, hogy tudod keverni az szinte megfizethetetlen érték benne. Sokkal többe kerül, de valóban megéri mert tudsz vele jót főzni és nem kell olyan sokszor használni, hogy az 50l cefrédet lefőzd.

Ha még van lehetőséged faepret szedni - a mi fánkon már nem nagyon van - akkor tegyél el belőle keveset a fagyasztóba és vagy a tisztázásnál tedd bele a főzőbe vagy utólag csinálj vele ágyaspálinkát - akkor az ize jobban megjelenik. A párom szerint amúgy olyan semmilyen. Nem rossz, de nincs is igazán jellegzetes aromája.

jún. 26. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 A kérdező kommentje:
És még egy dolog, a 17 literest rá tudom tenni a gáztűzhelyre is? Míg a nagyobbak alá kell külön gázpalack? És azt a lángrózsát adják-e hozzá vagy külön kell azt is venni?
jún. 26. 13:23
 6/23 anonim ***** válasza:

A kicsit rá tudod tenni - nekünk van sonkafőzéshez ennél nagyobb fazekunk. Igen, a nagyobbhoz kell külön palackos gáz, de igen, a másikhoz azt is venni kell. Nekünk ehhez hasonló van:

[link]

Meg szerezned kell hozzá gázpalackot is, elsőre az is sokba kerül.

Igazad van ezek is fontosak, ez is plusz kiadás elsőre.

jún. 26. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 A kérdező kommentje:
Ertem. Meg egy kerdes! Meddig tudom tarolni a cefret? A cefre 50 liter, ha lefozom belole az alszeszt (remelem igy hivjak), akkor lesz mondjuk 10 liter. Azt mar konnyebben es tovabb tudom tarolni? Valamint amikor a cefret fozom, ott is le kell valasztani az eloparlatot, vagy ott mindegy?
jún. 26. 14:16
 8/23 anonim ***** válasza:
73%
#7: A cefrét jobb mielőbb kifőzni, ha kiforrt, az alszesz már eláll. Az előpárlatot ráérsz tisztázáskor leválasztani.
jún. 26. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 A kérdező kommentje:
Koszonom az eddigi valaszokat. Kovetkezo kerdesem: ha nincs az uston homero (marpedig a 17 literesen nincsen), akkor hogyan lehetne merni hogy megfelelo a homerseklet?
jún. 26. 16:34
 10/23 anonim ***** válasza:
Ahogy 8-as írta. Párom is mindig figyel, hogy a cefre azonnal le legyen főzve amint kész és utána ráér akár ősszel is megcsinálni a tisztázást. Ezért szoktunk a gyümölcsből eltenni valamennyit a fagyasztóba, hogy az később is ott legyen. Ha bele van téve kevés gyümölcs a tisztázáskor is az üstbe akkor abból az aromaanyag jobban megjelenik.
jún. 26. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!