Ilyenkor átültethetem a leandert?
Gyökér rothadásra gyanakszom, de hogy kideritsem, meg kellene látnom a gyökerét.
Ilyenkor átültethetem?
A gyökérrothadás leginkább agyonöntözés eredménye szokott lenni. A kérdés: agyonöntözted, vagy nem?
Ha kiütöd a földlabdát az edényből (miután hagytad kicsit összeszáradni), akkor meg tudod nézni a gyökereket, mivel a többségük ott megy az edény fala mellett. Aztán ha gondolod, visszarakod úgy, ahogy kiszedted, egyben.
Az átültetés lehet olyan, hogy a mostani földdel együtt átrakod nagyobb cserépbe, azt bármikor lehet csinálni.
Meg lehet olyan az átültetés, hogy leszeded a földet a gyökerekről. Ez azzal szokott járni, hogy a növény nem nagyon tud vizet felvenni, így a föld feletti részt erősen meg kell metszeni (mondjuk, harmadára-negyedére), hogy az igények arányban álljanak a képességekkel. Ezt csak akkor érdemes csinálni, ha konkrétan a talajjal nagy problémák vannak. Tavasztól őszig lehet főleg csinálni, a fejlődési időszakban, de a virágzásnak erre az évre nagy eséllyel búcsút mondhatsz. (Bár a kérdés alapján valószínű, hogy virágzás nem fenyeget.)
Köszönöm.
Nem locsoltam agyon, hanem több napon keresztűl szakadt az eső és azután kezdett el sárgulni a levele. Illetve egy ága le is dőlt, amit levágtam.
Eső után hagytam 2 napig víz nélkül, majd locsoltam.(napi 1)De mindennap egyre több a sárga levél.
A leandernek inkább csak a 40 fok feletti hőmérséklet árt. Az ilyent, amilyen mostanában volt, kimondottan imádja.
Tudni kellene a növény és a cserép arányát, valamint a talaj minőségét. Ez alapján lehetne véleményt mondani, hogy a napi 1 öntözés jó volt, vagy túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!