Hogy hivjak a képen szereplő növényt és átültethetem e juniusban?
Sajnos nem tudom ennek a viragnak a nevet, de ha csak nem sos, szerintem erdemesebb megvarni azt, h elviragozzon.
Legalabbis nagy altalanossagban ez jellemzo a viragokra.
Napszemvirág szerintem, vagyis ezt dobta ki a google amikor kikerestem rajta a képet.
Nem szabad virágzáskor semmilyen virágot átültetni, bármilyen fajta is legyen, azonnal leszárad a zöld és virágzó része. Főleg nem ebben a melegben...
Évelő növény szóval majd ősszel ültesd át.
Ha nagyon sürgős átültetni, pl. építkezés miatt el lesz tarolva a helye, akkor ásd ki nagy földdel, aztán a szárakat vágd vissza 20 centisre, úgy biztosan megmarad.
Ha nem sürgős, akkor olyankor ültesd, mikor épp nincs levele.
Magvetéssel vagy tőosztással.
Virágzó növényt nem ültetünk át. Ha mégis - akkor, ahogy előttem írták - nagy földlabdával. Így kevésbé sínyli meg.
Virágot átültetni nyáron nem ajánlatos. Ennek ideje a tavasz és az ősz (attól függ hogy mindkét esetben elviseli-e, vagy csak az egyik alkalomkor).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!