Ebből a listából van valamelyik a kertedben? Ha igen, akkor hogy bírja?
A legtöbbjét eladják kertészetben, de csak azért mert eladják, az nem jelenti, hogy bírja a magyar időjárást sajna.
Piros sásliliom
Delphinium grandiflorum (szibériai szarkaláb)
Asclepias tuberosa (gumós selyemkóró)
Weigela 'Florida Variegata' (tarka levelű rózsalonc)
Rudbeckia hirta (borzas kúpvirág)
Euonymus alatus 'Compactus' (törpe szárnyas kecskerágó)
Primula vialii (Orchideakankalin)
Scabiosa columbaria 'Pink Mist' (Galambszínű ördögszem)
Hydrangea macrophylla 'Forever Pink' (kerti hortenzia)
Pulmonaria (Tüdőfű)
Multiflora Chrysanthemums (krizantém)
Köszönöm előre is!
Köszi 4-es. Én arra gondoltam, hogy pl a leandert itthon két ismerősünknek is van és ott kell tutujgatni a kertben, mert rosszul nézel rájuk és eldobják magukat míg dél-Franciaországban meg az autópályát választja el középen és él és virul pedig ott senki nem gondozza. Szóval hivatalosan lehet megél a magyar éghajlaton, de azért nem ugyanaz, mint az igazi övezetében.
Köszi a listát, átnézem őket, ez jól hangzik!
Értem. Akkor elsősorban őshonos növényeket keress. Bár ott se mindegy, hogy az Alföldön akarod-e ültetni vagy a Mátrában. Bár ezen a leander dolgon csodálkozom. Valószínűleg az ismerőseid nagyon rosszul gondozzák, a leander már annyira jól elvan magyar éghajlaton, hogy még télire se kell bevinni.
Ja és az lemaradt, hogy a hortenzia savanyú talajt szeret, vagyis ugyan jól elvan a klímánkon, csak nem mindegy, hogy az ország melyik részén. A többi növénynek, amit említettél, azt hiszem nincs ilyen extra talajigénye.
A leander az nem kinti növény, hanem teleltetős.
Az egy dolog, hogy egyes nagyon enyhe teleket kibírnak kint egyes nagyon ellenálló fajták. De alapból nem fogják bírni.
Nálam egyszer egy váratlan (előjelzésben nem szereplő) -5-ben kint maradtak, és amit legjobban ért a hideg, arról lefagytak az ágak, csak a törzse maradt életben, a többin csak a levelek fagytak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!