Ezt nem értem, hogy réz helyett Amistar. Mibe? Mondjuk, szőlőre mindkettő jó peronoszpóra ellen. Az Amistar a már elkezdődött betegséget is megfogja, mert felszívódó.
Szerintem keverhetőek, de ha senki nem tud biztosat mondani, próbáld ki. Átlátszó edénybe tegyél egy kis vizet, bele annyit a rézből, hogy még átlátszó maradjon a keverék. Egy másik edényben kevés vízzel keverj kevés Amistart, elég nehezen keveredik, kell neki egy kis rázogatás. Aztán ha már mindkettő egynemű, akkor öntsd át azt is az átlátszó edénybe. Ha kis összefüggő részek lesznek a keverékben, tehát kicsapódás látható, akkor nem jó. Ha továbbra is teljesen sima, tiszta marad a keverék, akkor jó.
Én sem értettem, nem azt tudja egyik, amit a másik. Végül Thiovitet raktam bele a rezistencia kialakulását késleltetni, meg az atkagyérítő hatását kihasználni.
Köszönöm szépen a tanácsokat.
A Thiovit az más célra szolgál, mint az említett kettő. A lisztharmatjellegű gombák ellen való. Nem minden növényre, pl. szőlők közül is az Othello meg még egy pár direkttermő kénérzékeny. Rezisztenciatörésre nem jó a kén, éppen azért, mert más betegségekre való.
De rézre nem alakul ki rezisztencia, az egy sima sejtméreg, ami mindenképpen szétégeti az egyszerűbb gombákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!