Mi hiányozhat a paradicsomnak?
Sajnos, képet nem tudok fölrakni. Sok szál teljesen csökött, apró levelek, a magassága is nagyon visszamaradt, a csöpp levélben az erek sötétek és száradnak. Estleg foszfor? Netán kálcium a rossz talaj okán? Mindent meg hiába adok, mert úgy tudom, az nem segít, meg ugye ott van az antagonizmus
És akkor mellette ott van a gyönyörű szál. Nem gondolom betegségnek.
Ha fekete akkor kalcium hiány.
Ha szárad.sárgul a locsolás kor felcsapódó víz miatt
Az erek feketednek. Nagy kár, hogy nem tudok képet fölrakni, mert körülírni jól, úgy látszik, nem tudom. Nekem mindig van ilyen, de most sok,
Ca-hiányt leginkább termésen mutogatnak, azon meg nem volt tavaly sem, igaz adtam neki, de jóval később.
Képet nem tudok az én telefonommal, legfeljebb egy levélről. Internetkapcsolat sincs, pedig nagyon szeretném megmutatni.
Talán ki is kéne dobálnom, mert ezekből semmi nem lesz. Nem a magban van a hiba, az vagy hoz csírát, vagy nem. A talajban van óriási. Csak a bab, zöldbab virít benne, amiknek nem kell mélyen gyökeret verni.
Nonitot használtam régebben, aztán jött ez a mosogatószer badarság.
Ha a talaj szerkezetén is javít, megpróbálom majd ezt a sót is használni.
Annyira rossz a talaj(valami nagyon mély árok ásásából származik, talán kék agyag), hogy a hatalmas esők után a kis rögök szétverésével száraz földet látok. Ilyen még nem is volt. Mintha a mérsékelt takargatás után még rosszabb lenne. Minden esetre, a levélre is kell juttatnom Ca-t. Azt nem tudom, mennyi idő múlva ismételhetem.
Nagyon köszönöm a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!