Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha már peronoszpórás a hagyma,...

Ha már peronoszpórás a hagyma, hiába permetezem, ugye?

Figyelt kérdés
jún. 11. 07:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Felszívódó szerrel nem hiába, mert a levelek még meglévő működőképessége megmarad, és ha nőnek még új levelek, azok egészségesek lesznek.

Sok tapadásfokozóra van szükség, hogy ne peregjen le a permet a levelekről.

jún. 11. 09:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Amistar van itthon. Nem tudom, nem keverhetnék-e bele Vektafid-R nevű szert, ami paraffinolaj kevés rézzel. Vagy majd másnap ezzel, vagy inkább Cuproxáttal. Most várom, hogy leszáradjon.
jún. 11. 09:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Amistar jó, sok tapadásfokozóval. Rezet véletlenül se keverj hozzá, kicsapják egymást. Másnap esetleg használhatsz, inkább Cuproxatot, az nem éget, ha nem hőségben használod. De csak ha nem akarsz az Amistarral ismételni a közeljövőben, mert a felszívódását gátolja a réz.

A kontakt szerek megelőzésre valók csak, de mivel nálad már fennáll a betegség, ezért mérsékelt a hasznuk.

jún. 11. 13:44
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Hasznosabb lesz ismételni az Amistart - gondolom én. Remélem nem keverem össze a lisztharmattal, meg talán mindegy is, mert az ellen is hat. Nem bevonat, hanem a növény szövete, csak hát nem szokott ilyen korán támadni a peronoszpóra. Csak mosogatószert tudok bele tenni, ami ugyebár nem az igazi tapadásfokozás.
jún. 11. 13:59
 5/10 anonim ***** válasza:

A felületi feszültséget a mosogató is csökkenti. Csak vigyázni kell vele, mert a kevés nem hat, a sok meg csökkenti a szer hatását.

Az Amistar lisztharmat ellen nem igazi.

De amúgy csütörtöktől jön a száraz, meleg idő, az betesz a peronoszpórának (ha az), egy permetezéssel megtámogatva.

jún. 11. 14:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Nem tudom a mosogatószert adagolni. Inkább keveset, mert ez írják:Tapadásfokozót az Amistar estében nem kell hozzáadni, ugyanis gyárilag bele van keverve(hagymára vonatkoztatva is hangsúlyozzák)
jún. 11. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát próbáld ki.

Nekem régen volt Amistarom (más márkanevű azoxistrobinokat használok, amik olcsóbbak), de úgy rémlik, hagymán nem volt tökéletes a fedés.

Ha nem lesz jó, keversz bele mosogatót, és próbálod újra.

jún. 11. 15:54
 8/10 A kérdező kommentje:
találtam Keratív nevű tapadásfokozót, talán meg is volt a szükséges mennyiség(1 ml), de a leveleken így sem látszott a fedés.
jún. 11. 16:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Lepergett, vagy mi?

Rendes háti permetezővel csináltad, ami apróra porlasztott?

jún. 12. 05:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem rendes, de elég jól porlaszt. Ezeket használjuk itt szomszédságosan, aztán csodálkozunk, hogy nem bírunk a nyavalyákkal, amikor a levél fonákja, ahol a legtöbb kártevő tanyázik, száraz marad.
jún. 12. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!