Némelyik hagyma virágzik a kertben, Ha a magját elültetem abból lessz-e valami? Mert eddig dughagymát nyomkodtam el..amit vettem a piacon.

A magját kell tavasszal sorba sűrűen földbe ültetni.Mikor leszáradt a zöldje kiszedni,ez lesz a dughagyma.Majd ezt kell dugványozni vörös hagymának.
Ha sűrüen van ültetve zöld hagyma lesz belőle .

Nem lett volna szabad meghagyni a magszárakat. Amint észreveszed a bimbót, kicsi korában, azonnal ki kell törni, hogy hagymafej nőjön, ne a mag. Most két lehetőség van: vagy rengeteg mag fog teremni feleslegesen, vagy csak kevés, de pont a legrosszabb, felmagzós fajtákat szaporítod magadnak.
Úgy általánosságban nem nagyon érdemes dughagymát termelni, ha nem rovarölőzöl rendszeresen. Mivel ha van nálad hagymalégy, akkor a második nemzedék megtalálja a dughagymát, és már eleve csupa fertőzött dughagymát fogsz ültetni 2 év múlva tavasszal.
Ha apró hagymát veszel, amilyet érdemes, akkor abból 300 Ft volt idén negyed kiló, vagyis nem sokkal több, mint 1 Ft darabja, és ennyi nagyjából elég egy családnak egy évre. Április legelején duggass minél kisebbet, ilyen 1 cm átmérőjűt, az nem fog felmagzani, és ha jó a földed, akkor rendes fejek lesznek belőle öntözés nélkül is. (A túl korai duggatású, ill. a túl nagy méretű magzik fel. Ilyen 2 cm-eseket csak az amatőrökre lehet rásózni, ebből aránylag drága egy szem, és fel is magzik könnyen. Nagy méretű csak zöldhagymának való, mert az gyorsabban indul, és megeszed, mire magot hozna.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!