Zöldborsó helyére hagyma másodvetés?
Figyelt kérdés
Gyakorlatlan kertészkedőként az az ötletem támadt, hogy a letermett borsó helyére hagymát lehetne ültetni, amit idén (kb. szeptemberben?) zöldhagymaként fogyasztanánk. Makói bronz, Makói CR és Liszaboni ezüstfehér vetőmag van itthon. Mi a véleményetek, lehetséges ez? Ha igen, melyik fajta vetőmaggal lenne érdemes megpróbálni?jún. 3. 13:59
2/5 anonim válasza:
Én méteres babot vetettem a helyére, az még őszig bőven beérik.
3/5 anonim válasza:
A hagyma nem fog menni, a hosszú nappalok és hőség hatására a levelek fejlődése leáll, júniustól már csak a meglévő levelek segítségével növeli a hagymát, ami az átteleléshez szükséges neki. A duggatni való méretet se fogja elérni, mielőtt (június végén vagy július elején) leszáradnak a levelei. Aztán persze szeptemberben újra hajtani fog, de mivel nem lesz elég nagy a hagyma, ezért ebben az évben már nemigen lesz fogyasztható zöldhagyma.
Ha termelsz vöröshagymát, akkor szeptember elején duggasd el az apraját, és októberre lesz zöldhagymád. (Ha nem termelsz, vegyél piacon. Multinál vásárolt nem szokott kihajtani, a csírázásgátló miatt.)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
jún. 3. 19:22
5/5 anonim válasza:
Már nem lesz jó mert kiég gyorsan.Talan cékla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!